Chamade objavljeno: 29. travanj 2023. Dijeli objavljeno: 29. travanj 2023. (uređeno) Ja sam HR drzavljanin koji zivi izvan EU i nema registrirano prebivaliste u HR. Htio bi kupiti vozilo (motorcikl) i koliko znam to nije moguce bez prebivalista zbog registracije/osiguranja. Pitanje je da li je to moguce napraviti preko obitelji koja zivi u HR? Da li mi oni mogu dati punomoc da ja mogu registrirati/osigurati na sebe ili se to radi na njihovo ime? Hvala unaprijed na odgovoru uređeno: 29. travanj 2023. od Chamade Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Iustitia_ZD odgovoreno: 29. travanj 2023. Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2023. nije moguće bez prebivališta. dakle u ovom slučaju bi trebalo vlasništvo vozila odnosno registraciju napraviti na ime nekoga iz obitelji tko ovdje živi Chamade i drot13 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Chamade odgovoreno: 29. travanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 29. travanj 2023. prije 2 sati , Iustitia_ZD je napisao: nije moguće bez prebivališta. dakle u ovom slučaju bi trebalo vlasništvo vozila odnosno registraciju napraviti na ime nekoga iz obitelji tko ovdje živi Hvala na odgovoru. Da li u tom slucaju ako mi majka osigura/registrira motor i da punomoc mogu putovati izvan HR? Da li mi je potrebna hrvatska vozacka ili mogu koristiti svoju stranu za voznju tog vozila? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 30. travanj 2023. Dijeli odgovoreno: 30. travanj 2023. Možeš putovati van RH bez problema. Hrvatsku vozačku ionako ne možeš dobit,a strana vozačka je dovoljna. drot13 i Chamade 2 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Chamade odgovoreno: 13. svibanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2023. Dana 29. 04. 2023. u 14:40, Iustitia_ZD je napisao: nije moguće bez prebivališta. dakle u ovom slučaju bi trebalo vlasništvo vozila odnosno registraciju napraviti na ime nekoga iz obitelji tko ovdje živi Sada ne znam da li ovo znate ali radi se o vecem motoru za koji je potrebna A kategorija vozacka. Da li je i u tom slucaju moguce da moj otac kupi/registrira motor (on nema A vozacku) i da mi da punomoc? hvala Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
esigente odgovoreno: 13. svibanj 2023. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2023. prije 11 sati , Chamade je napisao: Sada ne znam da li ovo znate ali radi se o vecem motoru za koji je potrebna A kategorija vozacka. Da li je i u tom slucaju moguce da moj otac kupi/registrira motor (on nema A vozacku) i da mi da punomoc? hvala Može, nije uvjet da vlasnik vozila ima položenu kategoriju, ali onaj koji upravlja vozilom mora imati položenu kategoriju za tu vrstu vozila. drot13 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.