Jump to content

Europski postupak za sporove male vrijednosti/ovrha


Divisyon

Preporučene objave

Pozdrav svima, suvlasnik sam obrta za usluge iz područja informatičkih tehnologija i nalazimo se u nezavidnoj ali navodno vrlo čestoj situaciji gdje trebamo naplatiti potraživanja prema klijentu. Problem je što je klijent iz druge države i pravni akti koji su nam preporučeni kao relevantni u određivanju nadležnosti suda bi nam bili jednako razumljivi da su pisani na Kineskom jeziku. 

Ukratko situacija je sljedeća: pružili smo whitelabel(nepotpisanu) uslugu firmi iz Austrije sa dogovorom o isplati koji nije ispoštovan s njihove strane unatoč uspješnoj isporuci usluge. Nije potpisan nikakav ugovor ali ponuda je prihvaćena i avans je uplaćen ali ostatak dogovorene isplate nije izvršen iako je račun izdan, prihvaćen i javljeno nam je da će biti podmiren u najkraćem mogućem roku.

Upućeni smo u postojanje Europskog postupka sporova male vrijednosti ali iz dostupne dokumentacije ne možemo sa sigurnošću iščitati koja država, odnosno koji sud ima nadležnost u ovom slučaju. Rad je izvršen u Rijeci, Hrvatska ali potpisnik rada je firma iz Austrije.

Bili bi zahvalni na bilo kakvom savjetu ili uputi kojoj državi podnosimo obrazac za Europski postupak spora male vrijednosti.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija