Jump to content

BOLT taxi oštećen, naknada izgubljene dobiti


DARZG

Preporučene objave

Pozdrav ekspertima,

Situacija je slijedeća: registriran sam kao taxi vozač preko Bolt platforme. Vozim sa svojim automobilom. Prije 15tak dana sam imao  prometnu nezgodu u kojoj mi je znatno oštećeno vozilo koje je odmah odvezeno šlep vozilom u ovlašteni servis. Vozilo koje je oštetilo moje je dostavni kamion u vlasništvu poznate Njemačke tvrtke. Policija je napravila uviđaj i vozač kamiona je prihvatio svoju grešku i platio na licu mjesta kaznu zbog prometnog prekršaja. Procedura je takva da svoje vozilo neću imati na raspolaganju najmanje 20tak dana. Ja zbog toga ne mogu ostvarivati prihode od taxi vožnje što je otprilike 100 Eura/dnevno. Naime toliki je registrirani netto prihod proteklih 60 dana.

Pitanje: da li postoji osnova za tužbu protiv tvrtke vlasnika kamiona zbog izgubljenih prihoda,a zbog gubitka osnovnog sredstva za rad (vozila)?

Hvala unaprijed.

 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Budući da ovdje nema nikoga tko bi mogao dati suvisli odgovor, da vidimo što bi GhatGPT na to rekao :

Da, postoji osnova za tužbu protiv tvrtke vlasnika kamiona zbog izgubljenih prihoda i gubitka osnovnog sredstva za rad (vozila). U ovom slučaju, tvrtka vlasnika kamiona je odgovorna za štetu koju je uzrokovala vašem vozilu i vašem poslovanju. Možete podnijeti tužbu za naknadu štete koju ste pretrpjeli zbog gubitka prihoda i gubitka osnovnog sredstva za rad. Potrebno je prikupiti sve relevantne dokaze, uključujući policijski izvještaj, račune za popravak vozila i dokaze o vašim prihodima u proteklih 60 dana. Također, preporučljivo je konzultirati se s odvjetnikom kako bi vam pomogao u pripremi tužbe i zaštitio vaše interese.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija