DARZG objavljeno: 8. svibanj 2023. Dijeli objavljeno: 8. svibanj 2023. Pozdrav ekspertima, Situacija je slijedeća: registriran sam kao taxi vozač preko Bolt platforme. Vozim sa svojim automobilom. Prije 15tak dana sam imao prometnu nezgodu u kojoj mi je znatno oštećeno vozilo koje je odmah odvezeno šlep vozilom u ovlašteni servis. Vozilo koje je oštetilo moje je dostavni kamion u vlasništvu poznate Njemačke tvrtke. Policija je napravila uviđaj i vozač kamiona je prihvatio svoju grešku i platio na licu mjesta kaznu zbog prometnog prekršaja. Procedura je takva da svoje vozilo neću imati na raspolaganju najmanje 20tak dana. Ja zbog toga ne mogu ostvarivati prihode od taxi vožnje što je otprilike 100 Eura/dnevno. Naime toliki je registrirani netto prihod proteklih 60 dana. Pitanje: da li postoji osnova za tužbu protiv tvrtke vlasnika kamiona zbog izgubljenih prihoda,a zbog gubitka osnovnog sredstva za rad (vozila)? Hvala unaprijed. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
DARZG odgovoreno: 11. svibanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2023. Budući da ovdje nema nikoga tko bi mogao dati suvisli odgovor, da vidimo što bi GhatGPT na to rekao : Da, postoji osnova za tužbu protiv tvrtke vlasnika kamiona zbog izgubljenih prihoda i gubitka osnovnog sredstva za rad (vozila). U ovom slučaju, tvrtka vlasnika kamiona je odgovorna za štetu koju je uzrokovala vašem vozilu i vašem poslovanju. Možete podnijeti tužbu za naknadu štete koju ste pretrpjeli zbog gubitka prihoda i gubitka osnovnog sredstva za rad. Potrebno je prikupiti sve relevantne dokaze, uključujući policijski izvještaj, račune za popravak vozila i dokaze o vašim prihodima u proteklih 60 dana. Također, preporučljivo je konzultirati se s odvjetnikom kako bi vam pomogao u pripremi tužbe i zaštitio vaše interese. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 11. svibanj 2023. Dijeli odgovoreno: 11. svibanj 2023. prije 28 minuta, DARZG je napisao: Budući da ovdje nema nikoga tko bi mogao dati suvisli odgovor, Mogli ste i bez ovog komentara. Jednostavno je nepotreban. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
DARZG odgovoreno: 12. svibanj 2023. Autor Dijeli odgovoreno: 12. svibanj 2023. Zanimljivo bi bilo vidjeti iz prakse da li je bilo ovakvih slučajeva u HR ili u EU. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sivko odgovoreno: 13. svibanj 2023. Dijeli odgovoreno: 13. svibanj 2023. Naravno da je bilo i u RH.Moraš tužit za izgubljenu dobit ali love neće bit odmah nego kroz par godina.Financijski vještak će sve to obraditi i izračunat izgubljenu zaradu.Nađeš odvjetnika koji se isključivo bavi prometnim nezgodama i čekaš. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.