Jump to content

obezvređivanje suvlaništva pokojnice


anonimno

Preporučene objave

Pokrenuli smo postupak za naknadno pronađenu imovinu nakon majčine smrti. Majka je umrla prije 9 godina. Naknadno pronađenu imovina čini naša obiteljska kuća, koja je upisna na oca. Kuća je izgrađena na zemljištu koje je očev otac, naš djed, poklonio ocu i majci nakon što su se oženili i dobili jednog sina, da izgrade kuću. Zemljište je upisano kao dar ocu, mada u stvarnosti je dar i majci i ocu.

Otac izjavljuje da je suvlasništvo pokojne majke samo ¼ kuće, da je on izgradio sve ostalo. Mi sinovi se time ne slažemo, ali nas nitko na Sudu ništa ne pita, već po svemu sudeći uzimaju zdravo za gotovo kako otac kaže. U stvarnosti majka je daleko više doprinijela izgradnji kuće nego otac.

Kakav je postupak Suda da utvrdi stvarni doprinos pokojnice ili će zbog brzine rješavanja spisa reći ¼ majčina, a za ostalo ušite u tužbu?

Molim bilo kakvu pomoć, svaki savjet nam je od koristi. Nismo gladni za imovinom, ali ne želimo dozvoliti da se umanjuje majčin doprinos.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija