Jump to content

Stalni boravak


Nalle

Preporučene objave

Pozdrav

Ima li neko informaciju koliko se čeka rešenje za stalni boravak,dobila sam informaciju danas da je moje predmet poslan u ministarsvo na odobrenje potpisivanje šta god i da ću biti pravovremeno obaveštena kad ministrarstvo vrati u policiju.Koliko se to čeka prvo im je dugo trebalo da napišu rešenje u policiji napokon su to uradili poslali e sad koliko se to čeka.

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nalle, mozete li podijeliti koliko ste cekali na tu obavijest? 
Cekam ostvarenje prava na prijavu za stalni boravak, pa uskoro napokon slijedi predaja zahtjeva. Kad sam se prije raspitivala (zvala MUP na telefon), receno mi je da je cekanje izmedju 6 mjeseci i godinu dana. Ali ne znam da li to znaci da je godinu dana i zakonski maksimum cekanja, ili mi je osoba rekla tako otprilike -- ako je ovo potonje, onda je to mozda vec i zastarjela informacija, jer je moguce da se u medjuvremenu sve usporilo i da se duze ceka. 

Ako se slucajno sjetite foruma kad dobijete stalni boravak, bilo bi lijepo cuti malo "friskiju" informaciju koliko se ceka. 

Ne znam ima li veze i gdje je prijava, ali ako se sve rjesava centralno u MUPu u Zagrebu, onda mozda i nema veze...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Ovako svima isti odgovor daju na pitanje koliko bi se čekalo na odobrenje stalnog boravka u principu  stvar je sreće. Čekajući ispred kancelarije ušla sam u priču sa jednom osobom koja mi je rekla da je stvar u tome da zaduženi referent za vaš predmet mora napisati rešenje i to rešenje poslati u ured ministra unutrašnjih poslova da oni odobre ili ne i onda se to resenje vraća u PU i tada oni vas kontaktiraju.E sad kada će referent to napisati i poslati to se ne zna može sad a može za godinu dana i kad napiše i pošalje još čekate a ne znate kolko kad će ministarstvo obraditi rešenje.Moj zahtjev je poslan u ministarsvo poslje 5 mjeseci imala sam sreću e sad kad će minisatrsvo obraditi rešenje to ne znaju ni  u PU u koju to isto rešenje treba da se vrati.Jako je sporo sve da referenti brže rade i obrađuju predmete brže bi to išlo oni su pretrpani.Dugo se čeka da referet napiše i obradi predmet pošalje u ministarsvo a isto tako dugo se čeka da mistarsvo obradi predmet stvar sreće nekom brže nekom sporije neko čeka i dvije godine i opet nije gotovo nema odgovora.Javim u svakom slučaju kad dobijem poziv iz PU.L.P

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Hvala Nelle. Bome je tužno da se 5 mjeseci čekanja samo na slanje predmeta u MUP smatra srećom..... Ali tako je kako je. Puno hvala na informacijama, pomaže malo dobiti osjećaj iz prakse da znamo ne očekivati čuda (npr kako sam ja prethodno mislila da bi cijeli proces trebao biti gotov u pola godine).

 

Sretno i dalje, nadam se da ćete dobiti stalni boravak uskoro!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav

Na zalost sve sporo ide koliko toliko poznajem proceduru,desavalo se da odem ciljano da pitam dokle je stigao moj postupak oni vam samo kazu da su oni pretrpani da imaju stotine predmeta kad bude gotov postupak oni će javiti i tom prilikom sam dobila u čekaonici od nepoznate osobe odgovore i ovo u vezi ministarstva.Bila sam malo nestrpljiva zato što sam na samo 4 mjeseca prije predaje za stalni  produzavala boravak po proceduri sve vas službe proveravaju vi donosite sve papire koje traze imate zdrasveno svih predhodnih 5 godina u radnom ste odnosu vec četri godine dobili ste djete prve godine sve kako treba sve legalno i to je sve već u komjuteru samo jednim klikom to vide i nema oko mog predmeta posla na istoj sam adresi zadnjih 5 godina sluzbena su lica dolazila provjeriti,samo se trebalo napisati resenje i poslati u Ministarsvo unutrasnjih poslova.Međutim oni samo preuzmu predmet obrade djelomično stave sa ostalih 1000 predmeta pa kad opet dođe pod ruku oni ga obrađuju.Zato sam rekla da je bas sreća potrebna i možda neki ažurniji referen školskog tipa.Ne zelim biti pesimista jel zadnjih 5 godina koga god pitate u vezi stalnog boravka svi su pesimisti i svi vam tako negativne odgovore daju kao da žele da se i vi patite kad su već oni.Jos se moj predmet nije vratijo iz ministarstva i to niko ne zna kada će a vi prije toga čekate mjesece da u opšte dođe do njih.Mozda vi dobijete za dva mjeseca kao sto neki jesu a neki ni posle 2 godine i na to opet produzavati boravak na 2 godine stvar je sreće i ljuckog faktora.Javim vam kad dobijem odgovor.
L.p

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija