Jump to content

Pravo na invalidsku smart karticu


antika

Preporučene objave

Poštovani, obraćam se Vama pitanjem :

Da li je potrebno za ostvariti pravo  na olakšice  za invalide kako stoji u obavjesti Ministarstva mora prometa i infrastrukture

Da li je obavezno da invalidna osoba koja ima 100% invaliditet i 80 % se odnosi na donje  extremitete  razina 4 , da posjeduje automobil da bi dobila smart karticu.Njen zahtjev je odbijen jer je poslala prometnu dozvolu svoje kćerke koja živi u istom kućanstvu i  ima  automobil .  U Ministarstvu nam je rečeno da oni donose odluke po svojim internim  zakonima na svojim stranicama. Dakle mi koji gledamo zakone RH  ostajemo oštećeni.

Lijep pozdrav

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možda sam  krivo postavila pitanje. Podnesla sam Zahtjev  za pristupaćnos i nakon par dana riješeno. Istu dokumentaciju traži Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture .Uz  zahtjev za smart karticu bila je  potrebna ista dokumentacija.   Ministarstvo je  tražilo  prometnu  jer nije po njihovom poslano . Poslali smo.Danas ponovo traže  prometnu  jer nije na majku koja je ivalid već kćerku koja je u istom kućanstvu i ima autmobil. Majka od Parkinsona boluje  već 13 godina. I nije vozila automobil ni kad je bila zdrava.  U Zakonu lijepo stoji da se smart  kartica priznaje drugoj osobi ako je u automobilu invalid. Ministarstvo to poriće i traži da kćerka auta koje je u istom kućanstvu daruje mami invalidu.Apsurd!!

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija