Jump to content

Nastavak postupka iza umrlog (zbog nepokretanja parnice)


alena1

Preporučene objave

Poštovani,

molim pojašnjenje:

Ostavinska  rasprava od 2017 nije još gotova (prekinut postupak) jer smo brat i ja kao nasljednici bili upućeni u pokretanje parnice (zbog oporuke koju je potpisao bolestan stric u psihički rastrojenom stanju), ali kako nas odvjetnik nije uopće obavijestio propustili smo pravo na parnicu- kome je on odgovoran za svoj rad/nerad ?

Moje je pitanje:

- što znači Rješenje o nastavku postupka iza umrlog - da li to znači da će sud napisati Rješenje o nasljeđivanju uzevši u obzir i oporuku jer nismo pokrenuli parnicu ?

- da li  npr nakon budućeg konačnog Rješenja o nasljeđivanju imamo nekakvo pravo i u kojem roku angažirati drugog pouzdanijeg odvjetnika i dokazivati da je oporuka ništavna ili je kasno za to ?

- brat nije mogao preuzeti Rješenja o nastavku postupka jer živi u inozemstvu pa se Rješ vratilo Sudu - što to znači - da se postupak ne može dovršiti ? koje su posljedice ?

- oporuka je pisana 2014, a neka gđa ju je donijela bilježniku tek 2017 - zar je nije trebala odmah donijeti još 2014 ako ju je cijelo vrijeme čuvala kod sebe očito  čekajući da stric umre -postoji li neko pravilo- i da  li vlastoručna oporuka mora imati datum rođenja pokojnog ili je dovoljan njegov oib ?

 

Molim Vas savjet i hvala unaprijed (zvala sam Sud da mi pojasne ali se ne javljaju na niti jedan tel broj-meni neshvatljivo)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija