Jump to content

Nasljedstvo i socijalno


t6lipanj

Preporučene objave

Srdačan pozdrav. Nakon smrti roditelja brat i ja imamo pravo nasljediti svaki po pola obiteljske kuće. Ostavinska nije provedena. Brat živi neuredno i duže vrijeme prima zajamčenu minimalnu naknadu od socijalnog. Živi u svom stanu. Ako sam dobro razumio Zakon o socijalnoj skrbi, brat bi prihvaćanjem nasljedstva izgubio pravo na minimalnu naknadu, jer osim stana u kojem živi postao bi vlasnik 1/2 obiteljske kuće? Ili to nije slučaj, s obzirom da vlasništvo nije čisto njegovo 1/1? Njemu do te kuće nije stalo, meni je i kategorički sam protiv bilo kakve prodaje.

Postoji li bilo kakvo moguće rješenje za ovaj problem, da kuća ne ode na bubanj, a da on nastavi primati svoju minimalnu naknadu? Jer pokojne roditelje je prestao maltretirati tek nakon što je dobio socijalno.

uređeno: od t6lipanj
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako mislite na roditeljsku kuću, upisan je pokojni otac 1/1. Ako mislite na bratov stan, upisan je brat 1/1. Te dvije stvari znam sigurno. Pretpostavljam da za bratov stan postoji zabilježba države kako on prima minimalnu socijalnu naknadu, ali nisam vidio papire u vezi toga.

Ostavinska nije provedena jer je otac preminuo nedavno.

uređeno: od t6lipanj
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija