Jump to content

Susjedi mi hodaju preko terase i želim je zatvoriti


Eli.B.

Preporučene objave

Pozdrav,

Nalazim se u malo neobičnoj situaciji i nadam se da ću uspjeti bar donekle objasniti o čemu je riječ. Preselila sam se u kuću od bake koja je izgrađena pred kojih 100 godina, možda i više. Preko moje terase vodi put sa glavne ceste koji se koristio prije nego su ostalim kućama iznad nas napravljeni prilazni putevi. Riječ je o stepenicama koje idu preko svih naših zemljišta (4-5 kuća, a moja kuća je druga po redu).

Te stepenice se već desetljećima ne koriste, osim jedne žene koja se doselila pred 15ak godina (njezina kuća je treća po redu) i koja se obožava tuda spuštati na glavnu cestu i bacati mi pod nos kako joj smeta naše grožđe jer joj je teško hodati kada krene padati po našoj terasi.

Voljela bi ako je moguće zatvoriti taj prolaz jer mi uzima veliki dio terase i dijeli je na pola. Prvo, imala bi više privatnosti, a drugo, susjedi do nas (prva kuća po redu) su svoju kuću krenuli iznajmljivati i svi koji su do sada bili tamo u najmu su si uzimali za pravo da nam idu na terasu, stalno nalazim gore dječje igračke, hrane svoje mačke na mojoj terasi i takve stvari. Strah me uopće iznijeti nekakve stolice ili klupice jer žena koja iznajmljuje kuću očito nikome ne objašnjava da ta terasa nije njezina ili je nije briga.

Ne znam da li imam pravo samo zagraditi te stepenice, staviti nekakvu ogradu ili moram tražiti neku dozvolu? Moja obitelj nikada nije dobila kompenzaciju za korištenje zemljišta tako da je sve još uvijek na bakino ime ali su valjda te stepenice ucrtane kao neki sporedni put koji povezuje kuće. Ta terasa je jedina okućnica koju imam a ne mogu je normalno koristiti.

Također mislim da je važno napomenuti da se taj put više ne koristi iz razloga što sada svaka od tih kuća koje dijele put ima prilaz na glavnu cestu neovisan o tim stepenicama i doslovno samo pati dio koji ide preko naše terase.

Ako netko ima savjet bila bi jako zahvalna jer ne znam ni odakle krenuti, nikada nisam bila u ovakvoj situaciji.

Hvala vam puno unaprijed. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija