Jump to content

Pravo na puni godisnji odmor


glandys

Preporučene objave

Postovani,

ako bi mi mogli molim vas razjasniti nesto, naime, znam da postoji odredba po kojoj protekom 6 mjeseci neprekidnog rada zaposlenik stjece pravo na puni godisnji. U konkretom slucaju, zaposlenik je zaposlen (prvo zaposlenje!) 15.6.2022, te je neprekidno radio 6 mjeseci, tj sad vec godinu dana, medutim, na poslu tvrde kako nije stekao puni godisnji (to bi bilo 20 dana), vec samo razmjerni godisnji od 12 dana.

Da li je ta racunica njihova onda ispravna?

 

Hvala unaprijed na odgovoru! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 51 minuta, Borbena7 je napisao:

Ovisi kad ste tražili i dobili ovaj odgovor od poslodavca, jer radnik stječe pravo na puni godišnji odmor nakon 6 mjeseci neprekidnog radnog odnosa u pojedinoj kalendarskoj godini. 

Poslodavac je u interni sustav za biljezenje godisnjeg stavio 12 dana odmah nakon sklapanja ugovora o radu. U ozujku ove godine tajnica je potvrdila kako je to sve od slobodnih dana godisnjeg s obzirom da mu se racuna razmjerni godisnji. Datum koji je oznacavao sest mjeseci neprekidnog rada je bio dakle 15.12.2022.

Nakndno je radnik dosao do saznanja o tom pravilu o punom godisnjem nakon 6 mjeseci neprekidnog rada, pa nije postavio direktan upit o pravu na puni godisnji, nazalost.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija