Jump to content

Zakon o javnom redu i miru


PepiKom12

Preporučene objave

Zašto se preglasna glazba iz kafića nakon 23:00 ne klasificira kao narušavanje javnog reda i mira? Naime, kad je buka iz kafića iza 23:00 sata u stambenoj zoni, suočeni ste sa začaranim krugom - nazovete policiju, oni zamole kafić da se stiša, kafić se ne stiša, policija ode, buka se nastavi. Policija upućuje oštećene da zovu inspekciju. Inspekcija ne radi iza 23:00 sata. Koga biste trebali nazvati iza 23:00 ako ne policiju? Zašto ne postoji mehanizam da se ljudima osigura mir iza 23:00 taj čas? Policija nema mjerače buke, ok, zašto nema? Suočeni ste s time da morate pisati pritužbe sanitarnoj inspekciji koja: a) ne dođe skoro, b) dođe prije 23:00 sata ili kafić primi dojavu pa na dan kad inspekcija dolazi su tihi (samo taj jedan dan) i ne ustanovi se kršenje Zakona, c) ustanovi prekršaj, kafić plati (ili ne plati) kaznu, buka se nastavi. I cijelo to vrijeme vi ne spavate, tako jedno cijelo desetljeće. Može li se nadopunama Zakona dati nekakva ovlast policiji po ovom pitanju?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...
Dana 17. 07. 2023. u 17:40, sivko je napisao:

Ne mogu se ovlastit jer neki drugi rade po zakonu o buci.

Ali ti drugi nisu služba koja dolazi na poziv u trenutku kada nastaje problem. Jer tad ga treba rješavati da ljudi mogu spavati. Inspekcija možda dođe jednom, nekad, u vrijeme kad buke nema i ne postiže se ništa. To je jako krivo postavljen mehanizam koji radi na ruku onih koji krše Zakon o zaštiti od buke. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dana 30. 08. 2023. u 19:01, sivko je napisao:

Tako je kako je i neće se mjenjat.

Ne slažem se da se neće mijenjati, jer društvo na ovakav način ne funkcionira i degradira se do uništenja, a društvu je ipak cilj opstati. Koliko dugo se može maltretirati jedna zajednica ljudi? Onaj koji šteti zajednici, a pogoduje samo sebi ne opstaje, bar ne dugo...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija