Jump to content

Kako do izvadka iz zemljišne knjige?


Xenia567

Preporučene objave

Nekidan mi je došao poziv od centra za socijalnu skrb,da se oda zovem i prilikom dolaska dostavim Izvadak iz zemljišne knjige, ne stariji od 6 mjeseci.Korisnica sam doplatka za pomoć i njegu.U gruntovnici je prosvjed zaposlenika.Nisam vlasnica niti jednog komada zemlje,niti nekretnine. Poslala sam e mail na sustav koji se zove Uređena zemlja,da bih dobila odgovor da se takva potvrda ne može dobiti preko sustava e građani (da nisam u vlasništvu ničeg u zemljišnim knjigama),a napisali su da Centar za socijalnu skrb za svoje potrebe može sam doći do te potvrde.Što da radim??Dužna sam se odazvati pozivu i dostaviti taj Izvadak iz zemljišne knjige.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislam da sustav e-građanin ne radi (kod mene već nekoliko dana - da li je u vezi sa štrajkom, neznam, inaće se izvadak može dobiti). Ne razumijem kakav izvadak da im dostavite ako niste vlasnica niti jedne nekretnine, što znači da nemožete ni imati izvadak. Ja, osobno bi otišao u centar i tražio objašnjenje, a za potvrdu o neimanju nekretnine nisam čuo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Mislim da traže potvrdu iz  gruntovnice da nisam vlasnica zemlje niti nekretnina.To se može dobiti ,vjerujem.Inače ,telefonski sam kontaktirala centar za socijalnu skrb i oni su mi rekli da to onda donesem.Živim u ruralnom kraju,udaljenom od grada i nemam prijevozne mogućnosti da svaki dan ili kad hoću odem u taj grad.Imam i psihijatrijske dijagnoze na temelju kojih primam ovaj doplatak i točno me strah da ga ne izgubim ako se ta potvrda ne dobije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poziv,kojim se pozivam da nakon x.08.2023 oda zovem u područni ured radi postupka utvrđivanja ispunjavanja uvjeta za ostvarivanje prava na doplatak i njegu zbog izmjene Zakona o socijalnoj skrbi.Prilikom dolaska dostavite Izvadak iz zemljišne knjige( ne stariji od 6 mjeseci).Ovom ste se pozivu dužni odazvati...itd.Štiti,ali to je poziv stigao na moju kućnu adresu

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vama treba potvrda o vlasništvu nekretnina, a koju izdaje Općinski sud, Zemljišnoknjižni odjel.

Problem je što je trenutno štrajk u pravosuđu i takvu potvrdu nećete moći dobiti. Pratite kroz medije stanje po pitanju štrajka, a ako se do navedenog datuma iz dopis stanje u radu pravosuđa ne normalizira, tada se samo uredno odazovite njihovom pozivu, pa neka Vam daju novi termin za dostavu potvrde.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija