Jump to content

Pad stropa (urušavanje stropa) u zgradi u vlasništvu firme


GhostShadows

Preporučene objave

Poštovani, molim Vas za savjet koje korake poduzeti: 

Dok sam se nalazila u zgradi čiji je vlasnik privatna firma, a zgrada je u zakupu državne uprave, na mene se iz čista mira urušio strop.

Očevid navodno još traje te ne znam zašto je do tog urušavanja došlo, znam samo da mi je život bio nepotrebno ugrožen. 

Čudom nekim sam prošla sa "običnim" ili "lakim" tjelesnim ozljedama, hematomi na glavi bez krvarenja u mozak, kontuzije po cijelom tijelu, ozljede vrata itd. Čeka me pregled fizijatra i nadam se da ću se uskoro uz terapiju moći vratiti svakodnevnom životu kompletno. 

Privatni psiholog/psihoterapeut mi je dijagnosticirao PTSD uz poremećaje spavanja, anksioznost i napadaje panike, posebice u trenutku dok čujem jake zvukove poput prolaska vlaka. I ranije u potresu sam svjedočila pukotinama u stanu no tada nije bilo nikakvih ozljeda. No ovo urušavanje stropa se dogodilo bez potresa uz lijep i sunčan dan vani. 

Psiholog mi je savjetovao i da pronađem odvjetnika i provjerim imam li pravo na odštetu. Jedan odvjetnik mi je rekao da mogu dobiti od osiguranja odštetu za lake tjelesne ozljede do maksimalno 800 eura, ali da to sve mogu zaboraviti s obzirom na okolnosti u kojima se to dogodilo i da državna ustanova taj prostor koristi. I da ne trošim svoje novce na to. Drugi odvjetnik mi je rekao da se javim nakon 16.08. kad se vrati s godišnjeg. No, ja se osjećam dosta loše i izgubljeno nakon svega, pitam se kako je moguće da takvo dovođenje nečijeg života u opasnost bez da je ta osoba na to pristala nije kazneno djelo? 

Poslodavac mi je ponudio rad od kuće dok se ne oporavim, s obzirom da je vrijeme provedeno na bolovanju već više od 10 dana i to znači smanjenu plaću. 

U firmi u kojoj radim se godišnji planiraju par mjeseci unaprijed i da se ovo nije dogodilo, od 4.8. bih bila na godišnjem i otišla na putovanje koje je isto uplaćeno mjesecima unaprijed. 

S jedne strane, more i plivanje bi vjerojatno dobro utjecalo na moje ozljede i probleme s vratom, a s druge strane, ako sam na bolovanju valjda se podrazumijeva da ležim u krevetu. 

Termin kod psihijatra sam dobila krajem osmog mjeseca.

Prijateljice su me nagovorile jučer da odemo u kino, da trebam malo izaći van među ljude, da je vrlo loša ideja da sam zatvorena u sobi i provodim dane gledajući filmove na TV-u. I onda osramotim i sebe i njih hiperventilirajući u kinu. To se neće ponoviti.

Zanima me može li mi netko ovdje dati neki konkretniji savjet i preporuku, kojem se odvjetniku u gradu Zagrebu obratiti a koji će mi detaljnije objasniti koje su u tome svemu moje mogućnosti?

Imam li pravo znati kako je uopće došlo do toga? Postoji li odgovornost državnog zaposlenika koji me ostavio da čekam u toj čekaonici u kojoj se strop urušio? Je li kazneno djelo vlasnika zgrade to što su pukotine u stropu (koje su navodno postojale prije, ja ih nisam odmah vidjela, očekivala sam kratko čekanje i pisala sam poruku na mobitelu) dovele do urušavanja betonskog stropa? Nije pala samo žbuka nego cijeli beton. Zar je doista moguće da odštetu nikad neću dobiti ili da je ista zanemarivo mala, samo tih 800 eura? Nisam ni u jednom trenutku očekivala nikakvu milijunsku odštetu, ali ovo mi je... Ne znam, ne razumijem. Da me netko pita želim li 800 eura ali da se prije betonski strop uruši na mene, ili želim ništa i svoje fizičko i mentalno zdravlje netaknuto, definitivno bih radije odabrala ništa. Znam da nemaju svi istu sreću u životu, i da je ovo bio rezultat potresa ili neke elementarne nepogode. Ali ovo se dogodilo isključivo zbog nečijeg nemara. 

Unaprijed puno hvala svakome tko mi odluči pomoći. Spremna sam i platiti za konkretne savjete, no jako mi je teško odlučiti se uopće koga pitati, i jako mi je teško ponavljati sve iznova. 

 

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija