Jump to content

Preporučene objave

objavljeno:

Poštovani,u 1.mjesecu sam platio kaznu zbog vožnje pod utjecajem alkohola nakon što mi je odbijena žalba na viisokom prekršajnom sudu.

Od tada svakodnevno provjeravam status vozačke dozvole na "kutku za vozače" i vozačka je i dalje važeća.peije 3 dana sam na e-građani u mom predmetu ustanovio da mi je upisan datum izvršnosti odluke 02.07.2023.Sad me zanima da li će mi biti uračunato proteklo vrijeme od 02.07. ukoliko mi se za recimo 5 dana upiše zabrana upravljanja vozilom na kutku za vozače?

odgovoreno:
prije 11 sati , drot13 je napisao:

Možeš otići pitati, ali ako su dobili, oni odmah upišu. Provjeri, pa ćeš vidjeti gdje je zapelo.

Shvaćam da čim dobiju,upišu.U mom slučaju to se još nije dogodilo,ali kad i upišu,zar ne bi trebali uračunati dane protekle od datuma izvršnosti odluke,02.07.2023.?

odgovoreno:
prije 18 sati , drot13 je napisao:

Da, trebalo bi se računati od tada, tj. od dana izvršnosti rješenja (čl. 297. ZSPC-a).

Trebali bi,ali ako upišu sve dane zabrane,kako Sivko kaže,mogu li nešto oko toga napraviti?

• 2 tjedna kasnije...
  • 3 tjedna kasnije...
odgovoreno:
prije 13 sati , mikica1 je napisao:

Zabrana vam ide od datuma izvršnosti. Često dođu sudske presude npr u kolovozu a mjera po njima je istekla u lipnju i ona se svejedno upiše u sustav . 

Dakle mogu očekivati da će mi upisati svih 3 mjeseca zabrane,iako je datum izvršnosti 02.07.2023.?

odgovoreno:

Nisam sigurna da dobro razumijem vaše pitanje, ali ako vam je datum izvršnosti 02.07 i imate zabranu upravljanja mjesec dana onda je ona trajala od 02.07 do 02.08.. To vam sve mogu potvrditi u policijskoj postaji na čijem ste području napravili prekršaj 

odgovoreno:
prije 10 sati , mikica1 je napisao:

Nisam sigurna da dobro razumijem vaše pitanje, ali ako vam je datum izvršnosti 02.07 i imate zabranu upravljanja mjesec dana onda je ona trajala od 02.07 do 02.08.. To vam sve mogu potvrditi u policijskoj postaji na čijem ste području napravili prekršaj 

Ispričavam se ako sam bio nejasan.Trenutno u "kutku za vozače" vozačka dozvola mi je važeća,zanima me kad bi mi danas upisali mjeru u kompjuter,da li bi to bilo 90 dana od danas ili bi bilo uračunato proteklo vrijeme od izvršnosti odluke koja mi je upisana u predmet na e-građanima koji je 02.07.2023. što znači da bih još nekih 19 dana bio pod zabranom?

odgovoreno:
prije 1 minutu, mikica1 je napisao:

Točno, upisati će vam od 02.07 odnosno mjera traje još tih 19 dana a vozačka vam je važeća do datuma isteka. 

Iako logičan odgovor to je netočno. Od kad Vam upišu u sustav od tada je 90 dana, kad upišu provjerite pa javite.

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

• Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

• No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

• Napravi novi...

Važna informacija