Mišela objavljeno: 18. kolovoz 2023. objavljeno: 18. kolovoz 2023. Pozdrav, molim za pomoć. Postoji li ikakva šansa da ukoliko je skupljeno 12 kaznenih bodova (6 još nije upisano) da se isto izbjegne. Naime, suprug je bio zaustavljen u siječnju pod utjecajem alkohola, dobio 6 kaznenih bodova te zabranu upravljanja vozilom B kategorije na 3 mjeseca, isto je prihvatiio te platio kaznu u lipnju, ono što nismo znali na našu žalost je to da se sukladno novom Zakonu ne zaprima na kućnu adresu ili na e-građanin obavijest o početku zabrane upravljanja već da kao savjesni vozač sam moraš vodit računa o tome i na mup-ovoj stranici prema serijskom broju vozačke dozvole provjeravat valjanost vozačke ili pak na dnevnoj bazi zivkat mup. Nakon nenog vremena supruga je zaustavila Cobra i ustanovila da vozi pod zabranom upravljanja, na licu mjesta je dobio obavijest o počinjenom prekršaju, no joiš nije stigao prekršajni nalog. Za vožnju pod zabranom upravljanja dobiva se 6 kaznenih bodova i to je automatski 12 te oduzimanje vozačke. Moje pitanje je, možem li se žaliti, dignuti upravni spor, ima li smisla vaditi se na neinformiranost, neznanje, itd.. Unaprijed hvala Citiraj
drot13 odgovoreno: 18. kolovoz 2023. odgovoreno: 18. kolovoz 2023. Jedini način je probati otezati ovaj drugi postupak dok ovi bodovi ne isteknu (2 godine)... Teško će biti, ali to je jedina mogućnost... stradivari 1 Citiraj
Mišela odgovoreno: 29. kolovoz 2023. Autor odgovoreno: 29. kolovoz 2023. Znači nema nikakve šanse da se bodovi ne upišu? Što znači da naravno nismo svi jednaki pred sudom RH u ovoj državi kao i za sve ostalo..evo vrlo dobrog članka..i mi smo roditelji, i mi trebamo vozit dijete u vrtić i imamo drugo dijete na putu, al tko te pita..https://n1info.hr/vijesti/poznati-odvjetnik-vozio-pijan-sud-mu-nije-uzeo-vozacku-jer-mora-voziti-djecu/ kada se suprug branio s istim argumentima njemu je bilo rečeno trebali ste mislit prije o tome...a da ne pričam o nemalom broju ovakvih članaka..ja svakako neću odustati od ovog samo tako upravo zbog nepravde...ako je donesen Zakon onda bi se isti trebao primjenjivati na sve! Citiraj
drot13 odgovoreno: 29. kolovoz 2023. odgovoreno: 29. kolovoz 2023. Niti jedan sustav ne može biti potpuno objektivno ustrojen, ali što se tiče ovog konkretnog primjera, iako nije dobio zabranu (a trebao je), dobit će bodove kao i ti. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.