Jump to content

Gubljenje prava na studentski rad


Brko1

Preporučene objave

Znaci situacija je ovakva studirao sam na fsbu 3 godine ( nisam završio prediplomski), ispisao se i upisao PMF. Tamo sam već tri godine ( znaći prošao prvu godinu od prve, upiso drugu godinu, i sada ponavljam drugu godinu). Zanima me dali ću izgubiti pravo na studentski rad iduće akademske godine zbog predugog studiranja, jer ovo mi je sve ukupno šest godina studiranja a iduća godina će mi biti sedma. Pitao sam u referadi i rečeno mi je da se samo gleda trenutačan fakultet ,tj u ovom slučaju PMF na kojem sam tri godine , i da neću izgubiti to pravo no razgovarajući s poznanicima rećeno mi je da budem jer se nesmije studirati dulje od dvostruko trajanje studija na prvoj i drugoj razini bez obzira što sam promjenio fakultet. Dali mi se gleda duljina studiranja na oba dva fakulteta ili samo na onom na kojem sam sad i dali ću izgubiti prava na studentski rad u idućoj akademskoj godini?

Hvala!
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Pozdrav Brko,

bila sam u sličnoj situaciji i iako sam drugi fakultet (a zapravo drugi smjer na istom fakultetu) upisala u drugom statusu, jer sam novim upisom postala izvanredni student, oni gledali svejedno činjenicu da sam te i te godine prvi put upisala faks i dakle, od prve godine faksa (ikad) su mi brojali godine studiranja, iako su za sve ostale stvari smatrali početkom studiranja drugi upis.

Budući da propisi koji se tiču studenata (barem oni u moje vrijeme), recimo Zakon o obavljanju studentskih poslova, ako se ne varam, nije nudio jasna riješenja za takve situacije. Ipalo je da Student servis tumači isti propis na jedan način, a moj fakultet na drugi, ali naravno tu je sve stalo i dalje se nikome nisam niti mogla obratiti za pomoć već su mi svi zatvorili vrata.

Sada koliko znam se nešto čak i mijenjalo, stoga nije loše proučiti detalje sve te propise koji se tiču Vaše situacije pa se i obratiti pojedinim institucijama koji se njima služe i pitati ih direktno kako ih oni tumače. Topla preporuka - pisanim putem, čisto da imate dokaz što vam je tko rekao.

Nadam se da nećete imati istu situaciju kao i ja i da ćete nesmetano moći zarađivati kao student.

 

Lijepi pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija