Jump to content

Punomoć nije odgovarajuća za uknjižbu


modrag34

Preporučene objave

Pozdrav, 

Sklopljen je ugovor o kupoprodaji nekretnine, a prilikom ovjere potpisa kod javnog bilježnika prodavatelja je zastupao opunomoćenik.

Međutim, u punomoći je nekoliko podataka o nekretnini koja je predmet kupoprodaje pogrešno i nepotpuno navedeno pa je prijedlog za uknjižbu prava vlasništva odbijen.

Zanima me što učiniti kako bi prijedlog za uknjižbu bio usvojen kad opunomoćitelj napravi novu punomoć - sastaviti aneks već sklopljenog kupoprodajnog ugovora (iako se u ugovoru ništa ne mijenja) ili nešto drugo?

Hvala na pomoći. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moja greška što nisam shvatila da je i  ugovor sastavljen temeljem  punomoći od 29.5.2023. u kojoj su bili navedeni pogrešni i  nepotpuni podaci o nekretnini.  Kako ZK referenti gledaju svako slovo, uputno bi bilo da sastavite aneks ugovora u kojem će pisati novi datum punomoći, tu ste na strani sigurnosti da ugovor neće biti vraćen s provedbe.

Da li je prodavatelj dostupan? 

Ako vam ne predstavlja neki problem, najbolje da se prethodno raspitate u gruntovnici o potrebi sastavljanja aneksa ugovora . 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prodavatelj je i dalje dostupan.

Najmanji problem je napraviti aneks ugovora.

Dakle, dovoljno je navesti: Ovim aneksom mijenja se ovlast za zastupanje opunomoćitelja (prodavatelja) na način da ovlaštenje opunomoćenika proizlazi iz punomoći ovjerene dana xx.xx.2023. (datum ovjere nove punomoći). Sve ostale odredbe kupoprodajnog ugovora sklopljenog 5.6.2023. vrijede i dalje u neizmijenjenom obliku. 

Novi prijedlog za uknjižbu s novom i starom punomoći, (prvim) ugovorom i aneksom - to bi trebalo biti u redu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega obavještenje da sam ja tehničke struke, a ne pravne. S obzirom da se nije uključio u korespodanciju nitko od pravnika na forumu, morat ćete se zadovoljiti sa mnom i mojom logikom da bi tako sročeno trebalo biti u redu.

Ja bih samo  u aneksu ugovora nabacila malo mesa sa podacima o nekretnini kao predmetu kupoprodaje ili kod navođenja datuma ovjere nove punomoći za prodaju koje nekretnine vas je prodavatelj ovlastio ili kod navođenja datuma sklapanja kupoprodajnog ugovora od 5.6.2023. - neka se nedvojbeno vidi poveznica aneksa ugovora s osnovnim kupoprodajnim ugovorom (osim datuma) u svezi koje nekretnine je ugovor sklopljen.

Za mene ne vrijedi ona: manje je više.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija