sdavor78 objavljeno: 28. kolovoza Dijeli objavljeno: 28. kolovoza Poštovani, trebao bih savjet u vezi detalja oko prebacivanja vlasništva nad nekretninom. Radi se o sljedećem. Otac živi u stanu koji je bio gradski i odlučio sam ga otkupiti u njegovo ime. Znači, ja sam platio iznos otkupa. Nadalje, imamo dogovor da bi on taj stan odmah prepisao meni koji sam ga platio. Jedna od prepreka je ta što nema pravo raspolagati stanom naredne 3 godine, što uključuje i poklanjanje. Raspitao sam se i saznao da postoji ugovor o doživotnom uzdržavanju i ugovor o dosmrtnom uzdržavanju. Možete li mi objasniti razliku i savjetovati što je u ovom slučaju bolje i koji od ta dva ugovora je prihvatljiviji kako bi nekretnina odmah prešla u moje vlasništvo? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i savjetu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Miran89 odgovoreno: 28. kolovoza Dijeli odgovoreno: 28. kolovoza prije 4 sati , sdavor78 je napisao: Jedna od prepreka je ta što nema pravo raspolagati stanom naredne 3 godine, što uključuje i poklanjanje Jel u ugovoru o kupoprodaji stoji ta klauzula ili ste to culi od nekog da postoji u zakonu zabrana otudenja nekretnine? Ako je ovo drugo, onda to nije istina. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sdavor78 odgovoreno: 28. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 28. kolovoza Da...ugovor jasno kaže da nema pravo raspolaganja 3 godine... Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 29. kolovoza Dijeli odgovoreno: 29. kolovoza prije 16 sati , sdavor78 je napisao: Možete li mi objasniti razliku i savjetovati što je u ovom slučaju bolje i koji od ta dva ugovora je prihvatljiviji kako bi nekretnina odmah prešla u moje vlasništvo? Ništa, jer bi se ovdje radilo o prividnom pravnom poslu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
sdavor78 odgovoreno: 29. kolovoza Autor Dijeli odgovoreno: 29. kolovoza Pitam za savjet, ne za osobno mišljenje. Hvala prije 9 minuta, Borbena7 je napisao: Ništa, jer bi se ovdje radilo o prividnom pravnom poslu. Pitam za savjet, ne za osobno mišljenje. I znam zašto tražim savjet! Hvala! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 29. kolovoza Dijeli odgovoreno: 29. kolovoza prije 47 minuta, sdavor78 je napisao: Pitam za savjet, ne za osobno mišljenje. Hvala Pitam za savjet, ne za osobno mišljenje. I znam zašto tražim savjet! Hvala! Dobili ste pravni savjet, a malo pristojnosti u komunikaciji na forumu Vas ne bi ubilo. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.