ZoroRi objavljeno: 30. kolovoza Dijeli objavljeno: 30. kolovoza Imam nedoumicu po pitanju nasljeđivanja temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju pa molim nekoga tko dobro poznaje tu problematiku da mi pomogne. Otac ima dvije kuće, svake je vlasnik 1/1. Na prvoj kući moja sestra ima ugovor s ocem o doživotnom uzdržavanju te u vlasničkom listu za tu prvu kuću jasno piše da će po smrti oca ona nasljediti tu kuću u cjelosti. Vidim da je za drugu kuću s ocem sklopila drugi ugovor o doživotnom uzdržavanju ( ili se radi o aneksu prvoga ) te u vlasničkom listu za tu drugu kuću ne piše da će ona nasljediti u nekom dijelu već je samo zapisana zabilježba doživotnog uzdržavanja. U "B" dijelu vlasničkog lista (Vlastovnica) jasno je navedeno vlasništvo oca 1/1 a u sadržaju upisa je navedeno "Upisi koji vrijede za sve udjele na B listu". Da li to znači da će sestra i tu drugu kuću nasljediti u cjelosti ( ili neodređeni dio za koji ne znam jer nemam uvida u ugovor ) ? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Borbena7 odgovoreno: 1. rujna Dijeli odgovoreno: 1. rujna Dana 30. 08. 2023. u 20:28, ZoroRi je napisao: Da li to znači da će sestra i tu drugu kuću nasljediti u cjelosti ( ili neodređeni dio za koji ne znam jer nemam uvida u ugovor ) ? Da, temeljem ugovora o doživotnom uzdržavanju. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.