Jump to content

Gradjevno zemljiste javne namjene


DrAnte

Preporučene objave

Taj netko se gradu može obratiti s pismom namjere da je voljan prodati gradu predmetno građevinsko zemljište.

Dalje je na gradu. On može prihvatiti ponudu, ali je i može prolongirati ili odbiti iz financijskih razloga (uvijek posao zapne na financijskom pitanju) budući da se gradski proračun (s planiranim prihodima i rashodima) izglasava pod kraj godine za slijedeću godinu, te bi ta proračunska stavka trebala biti planirana u proračunu. 

Najčešće grad ide u otkup građevinskog zemljišta kad namjerava graditi neku javnu / društvenu građevinu (poput škole, vrtića i sl.).

Svakako neka napiše pismo namjere, pa će imati jasniji pregled nad situacijom oko tog građevinskog zemljišta.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U istoj sam situaciji. Jedna parcela je predviđena za proširenje groblja, još tamo od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Druga utrpana u zeleni pojas. Obje, bezvrijedne. Treća, proglašena kulturnim dobrom RH, parcela koju zbog toga kupci zaobilaze kao gubavca iz kolonije gubavaca. Još samo čekam uvođenje poreza na nekretnine kao šlag na tortu. Prije nekoliko godina sam kontaktirao jednu zagrebačku odvjetnicu koja se bavi imovinsko pravnim odnosima pa smo bili na putu postaviti zahtjev za naknadom u skladu sa zakonom, kako ga je ona protumačila. Nekakva odredba po kojoj država kao ni jedinice lokalne uprave ne smiju onemogućavati građane u raspolaganju vlastitom imovinom. Kovid je to sve skupa bacio u drugi plan. Vama želim više sreće i strpljenja ako odlučite krenuti u istom smjeru, ali bez odvjetnika, nemojte ni pokušavati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija