Jump to content

Razvod braka i podjela imovine


ana-ana

Preporučene objave

ne snalazim se bas ovdje u sumi pitanja ... svako je na svoj nacin specificni ima neke dopune ...pa bih pokrenula svoje.

 

pri tome molim odgovor od vas! :-)

 

u braku sam 6 godina, djece nemamo. zelimo se oboje razvesti i sad su tu neka pitanja:

 

1. Razvod je sporazuman -Koliko vremena ce proci od pokretanja, do zavrsetka? -cca

 

2. Oko razvoda -tj. da ga zelimo smo se dogovorili -ali oko podjele imovine nismo. Da li ce to ici odovjena parnica? Je li pametno se odmah na prvom koraku (pitanje br 1.) doci s odvjetnikom?

 

3. Nakon godine dana braka kupili smo 50-50% stan. Uzima li se u obzir to sto nije isti odnos ulozenog novca za kupnju satana-(to se nigdje ne vidi, i porez je placen na oba suvlasnika (nas dvoje), i uknjizeno je vlasnistvo) kod podjele imovine. ili se samo gleda taj vlasnicki list i njegov datum?

 

4. Postoji li ikakva sansa da se stan, kao imovina ne podijeli pol-pol?

 

5. Koliko ta sva zavrzlama moze trajati -podjela imovine -ako nije sporazumna?

 

6. nema pitanja ...samo HVALA unaprijed na odgovorima ....

 

:-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Budući da nemate djece, a sporazumni ste da se želite razvesti, to bi moglo biti okončano na jednom ročištu, možete se odmah odreći žalbe da bude brže. Ne morate ići u Centar za socijalnu skrb.

2. Razvod braka je odvojeni postupak u odnosu na podjelu bračne stečevine. Za razvod Vam ne treba odvjetnik.

Utvrđivnja brane stečevine znaju biti dugački i skupi. Najbolje se dogovoriti ljudsk izvan suda, ali ako druga strana nije spremna na dogovor, trebat ćeVam odvjetnik, štoprije to bolje.

3. Vezano za stan... Pretpostavlja se da ste suvlasici pola-pola zato jer je tako upisano u zemljišnim knjigama, ali moze se dokazivati suprotno. Međutim, to zna biti komplicirano jer ako je stan kupljen za vrijeme braka nije vazno tko je koliko zarađivao i platio za stan, radi se o bračnoj stečevini koja se dijeli ola pola. Ali tesko je reći s ovako malo podataka.

4. POstoji

5. Iz prakse znam da podjelebračne stečevine mogu trajati koju godinu, ako se zakomplicira. Ako ne onda do kojih pola godine.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

HVALA NA ODGOVORIMA -i to jasnim odgovorima.

 

jos pitanja i pojasnjenja -ako moze

 

1. jedino upitno je taj stan. novac je izvaden iz banke, kupljen bez kredita, nema nikakvog traga. i zvimo u njemu 6 godina. usput otplacujemo kredit za renoviranje (10-tak 1000 E)-koji je na njegovo ime. u kreditu je i naveden anamjera -renovacija tog istog stana. kako dokazati da on nije ni kune davao za taj stan ili jos daje.

 

2. postoji li mogucnost da se nista od vrijednosti stana ne dijeli?

 

3. znam da nsse pravosude cini i cuda i da je sve, vecinom moguce dovoljna je jedna guskica i gusan na sudu (-BEZ UVREDE VI OSTALI CASNI LJUDI) -ali recite mi realno .(posto)..kolike su mi sanse da se izborim za stan .

 

4. nemam ni pribliznu ideju, okvir koliko ib to sve moglo kostati takvo dokazivanje i sl. recite mi koliko bi mogao biti ukupan ceh i za dokazivanja i za rocista i na kraju -i za troskove suda ako izgubim.

 

5. iako cemo biti razvedeni ...da li da izlazim iz stana dok ga nismo podjelili? :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Šanse da dobijete 100% stana, a nemate drugu zajedničku bračnu stečevinu postoji samo ako budući bivši na to pristaje sporazumom ili možete dokazati kako je iznos kojim je plaćen vaš i to stečen prije braka.

Ako izađete iz stana on će biti u posjedu, a time možete oduljiti postupak, ako se razračunavate sudskim putem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

e sad ...ja bih i dalje postavljala pitanja ...naime ima jedna stvar ... u vrijeme kad smo kupovali stan moji roditelji su podigli ogroman kredit i sa osgodom mi dali nesto novaca, a u isto vrijeme je on podigao novce iz banke ...

postoji li mogusnost da se utvrdi odakle novci ....

i hoce li se postavljati pitanje podrijetlo novaca ...mog i njegovog...

znaci kolika je vjerovatnost ulazenja u trag porijekla novaca? naime oboje smo mogli u tom trenutku doci do novaca?

 

i daljnje pitanje... ako ja ne pristanem na njegovu ponudu o isplati (koja je oko 20% vrijednosti stana) -mogu li ga na kraju ako dokazem da sam ja dala novce ostaviti bez icega ...ili ce ipak s obzirom na kredit za renoviranje (koji zajedno otplacujemo) , uplate pricuva, odrzavanje stana, neke veca (i manja) ulaganja koja smo zajendicki napravili morati mu isplatiti odredenu svotu?

 

 

 

usput ...ovi mi odgoovori pomazu -zato HVALA! :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bez obzira što ste vi podigli krediti za stan za renoviranje to će se tretirati kao zajedničko ulaganje... vi plaćali krediti ali on više doprinio kod drugih stvari...a teko ćete i dokazati da ste vi dali više para za kupnju stana. Zakaj se onda niste uknjižili na npr. 60%...ne znam imat ćete probleme osim ak se ne dogovorite da mu isplatite neku sumu a sumnjam da će pristati samo na 20% posto. Pa tko bi na to pristao? Vi se ne biste ni dali iz stana al da vam mora platiti koliko bi tražili ? 80 posto?

Još kažete da ne možete dokazati da ste vi ipak dali više novaca pri kupovini stana ... :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

eh ...da su svi pametni, pa prije skalapanja braka dodu na ovu stranicu ili barem slicnu ...da ne ulazimo u brak cista srca (i prazna razuma) mislim da bi ovaj svijet bio drugaciji!

 

HVALA NA ODGOVORIMA -pomogli ste mi ...

sada je na sudu da vidi! ;-)

 

USPUT AKO NETKO IMA KAKVU IDEJU KAKO SE IZ OVOG IZVUCI ...BILA BIH I VISE NEGO ZAHVALNA ZA ODGOVOR :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Potažiti svaki mogući papir ili dokaz o ulaganju

2. Naći odvjetnika, jer ovakvo što nećete riješiti bez njega, a kamoli uspješno

3. Pomiriti se s tim da sve što ne možete dokazati, teško da ćete i izvući

4. Otići na vikend u prirodi u dva dana brojati listiće na stablu ili promatrati travke kako rastu i tako malo isprazniti glavu od onog što opetrećuje, barem nakratko.

5. Ponoviti postupak od br.1 nadalje i tako sve dok se ne okonča sudski postupak

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imam jos samo jedno pitanje?

 

Ako me muz smatra za glupacom ...da li da mu priustim zadovoljstvo da tako razmislja, da se uvalja u nevolje sa svojim postupcima (grlom u jagode), a nakon toga da izvadim keca iz rukava ...ili da odmah krenem otovreno sa sto sam saznala, kako cu napraviti i koje su moje privatne mogucnosti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija