Jump to content

Pitanje o osobnim podacima na internetu


MPeszek

Preporučene objave

Planiram se prijaviti za stručnu obuku za stalnog sudskog vještaka u mojoj struci i muče me dvije stvari. U Pravilniku o stalnim sudskim vještacima stoji da Popis stalnih sudskih vještaka sadrži adresu, broj telefona i e-mail adresu sudskog vještaka.

1) S obzirom da u firmi u kojoj radim ne mogu imati ured vezan uz poslove sudskog vještaka, ostaje mi jedino da navedem adresu prebivališta. Je li to dozvoljeno i moram li na zgradu u kojoj živim (radi se o neboderu) pred ulaz stavljati ploču s natpisom (Čl. 32. Pravilnika)? Nije li to kada se radi o stambenom prostoru u jednu ruku kršenje privatnosti, zašto bi svi u zgradi morali znati za to, a stranke me ionako mogu kontaktirati drugim putem?

2) Zbog konfliktne situacije s jednim članom obitelji (koja je išla od vrijeđanja i iznude do prijetnji smrću, ali ne mogu to dokazati jer nisam snimao razgovor) bojim se da ću imati negativne posljedice po sigurnost ako mi broj telefona i adresa (ne e-mail) budu vidljivi u Popisu stalnih sudskih vještaka na internetu. Hoće li mi sud uvažiti tu primjedbu ako tražim da mi broj telefona i adresa ne budu elektronički dostupni prilikom upisa u Popis vještaka? Mail adresa bi bila normalno dostupna. Ako to ne prolazi, mogu li se pozvati na GDPR ili neki drugi propis, da odbijam dati broj i adresu?

uređeno: od MPeszek
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija