Jump to content

Upućivanje u parnicu u izvanparničnom postupku


KorisnikX

Preporučene objave

Zanima me postupovni dio u slučaju upućivanja u parnicu u izvanparničnom postupku za razvrgnuće suvlasništva. Ako u izvanparničnom postupku za razvrgnuće suvlasničke zajednice netko ospori suvlasničke omjere protustranaka te tvrdi da mu pripada više od onoga što je zapisano u z. knjigama i sud ga uputi u parnicu, mora li on na početku svoje tužbe navesti da je upućen u parnicu i razlog zbog kojeg je upućen?

Koje vrste ta tužba mora biti - da li obavezno isto tužba na razvrgnuće ili smije biti bila kakva, npr. za utvrđenje vlasništva? Pitam zato što je u jednom slučaju osoba upućena u parnicu iz izvanparničnog postupka razvrgnuća, ali je podigla tužbu za utvrđenje vlasništva nad određenim dijelom čestice i kućom (dijelom koji je odredila tek u tijeku parnice pomoću geodeta, a na ostavinskoj raspravi to nigdje nije navela), nigdje nije navela da je upućena u parnicu ni razlog zašto je upućena, a taj razlog je u tijeku parnice promijenila tj. sada tvrdi da ne osporava suvlasničke omjere, nego da je vlasnik kuće. Je li tu postupovno sve u redu?

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija