Jump to content

Problem žohara u neboderu


majlo

Preporučene objave

Pozdrav,

susjed u zgradi od 15 katova je socijalni slučaj i živi u smeću. Nakupilo se žohara. Žohari izlaze iz njegovog stana i šeću po hodniku, liftu i ulaze u druge stanove od kojih je jedan i moj.

Spustio sam vrata, stavio kameni prag, špricam svaku večer ispred stana, ali uzaludno. Svako jutro ih ima nekoliko u stanu. Imam još i dvoje male djece i jako sam zabrinut za zdravlja svoje obitelji.

Koja su moja prava da zaštitim svoju obitelj? Postoji li neki Zakon, Pravilnik ili slično koji bi me mogao zaštititi? Žena i ja smo očajni i čak razmišljamo prodati stan u kojem živimo (kupili smo ga prije 2 godine, žohari su se od susjeda počeli pojavljivati prije nekoliko mjeseci).

Zvao sam predstavnika stanara, ali nije zainteresiran pomoći, zvao sam poduzeće koja održava zgradu, pošpricali su jednom hodnik i moj stan, ali susjed nije dao da uđu kod njega.

Molim za pravnu pomoć

Zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dao sam si malo truda, i jedino pametno što sam uspio nači je Uredba o održavanju zgrada. Predstavnik stanara mora reagirati, prema uredu za javno zdravstvo.
Problem predstavlja vlasnik stana koji ne dozvoljava pristup istome, ali taj dio mora riješiti predstavnik stanara sa nadležnom službom za javno zdrvstvo, a oni, vjerujem da znaju koji su daljnji postupci , ako vlasnik stana ne dozvoljava da se izvrše određene radnje, radi zaštite zdravlja ostalih stanara. Ponavljam, morate izvršiti određeni zakonski pritisak na predstavnika stanara. Imate 2 linka jedan je vezan uz tu problematiku i kako de riješava, a druga je navedena Uredba hrvatske vlade.
https://www.zgradonacelnik.hr/savjeti/komarci-stakori-zohari-ose-kako-ih-se-rijesiti-i-kome-se-javiti/417
https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/1997_06_64_1002.html

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija