kajkaj objavljeno: 26. rujna Dijeli objavljeno: 26. rujna Poštovani, Živim u izvanbračnoj zajednici 8 godina-na istoj adresi smo prijavljeni i u kojoj su rođena malodobna djeca. Partner je u važećem braku s drugom ženom. Da li imam prava na stan koji je kupljen u izvanbračnoj zajednici (službena supruga je sudužnik na kreditu stana)- tek sada sam sve to otkrila jer je partner skrivao sve te podatke od mene i stalno ponavljao da je pokrenuo brakorazvodnu parnicu. I što bi mogla pravno napraviti da se zaštitim jer su odnosi narušeni i da ostvarim pravo na stan koji je kupljen u vanbračnoj zajednici ili nemam nikakva prava jer sve glasi na njega? Da li ga mogu tužiti za dvobračnost? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
lawbydesign odgovoreno: 26. rujna Dijeli odgovoreno: 26. rujna prije 3 sati , kajkaj je napisao: Da li imam prava na stan koji je kupljen u izvanbračnoj zajednici (službena supruga je sudužnik na kreditu stana) Kredit je vaš partner podigao za vrijeme valjanog braka s drugom ženom te bi se stan kupljen tim kreditom imao smatrati njihovom bračnom stečevinom. Za priznanje učinaka izvanbračne zajednice potrebno je da niti jedan od partnera nije u braku te da među njima postoji trajnija zajednica i to ne samo u smislu zajedničkog stanovanja - nažalost, vaša zajednica ne ispunjava uvjete izvanbračne. Da li vi otplaćujete kredit ili dio kredita, odnosno imate li kakve dokaze u tome kako biste potraživali naknadu uloženih sredstava u tuđu imovinu? Postoje opcije zaštite maloljetne djece glede stanovanja u obiteljskoj nekretnini, ali sve se odnosi na nekretninu koja se smatra (izvan)bračnom stečevinom - u vašem slučaju to nije tako te biste svoja prava svakako trebali potraživati na sudu. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
kajkaj odgovoreno: 26. rujna Autor Dijeli odgovoreno: 26. rujna prije 2 sati , lawbydesign je napisao: Kredit je vaš partner podigao za vrijeme valjanog braka s drugom ženom te bi se stan kupljen tim kreditom imao smatrati njihovom bračnom stečevinom. Za priznanje učinaka izvanbračne zajednice potrebno je da niti jedan od partnera nije u braku te da među njima postoji trajnija zajednica i to ne samo u smislu zajedničkog stanovanja - nažalost, vaša zajednica ne ispunjava uvjete izvanbračne. Da li vi otplaćujete kredit ili dio kredita, odnosno imate li kakve dokaze u tome kako biste potraživali naknadu uloženih sredstava u tuđu imovinu? Postoje opcije zaštite maloljetne djece glede stanovanja u obiteljskoj nekretnini, ali sve se odnosi na nekretninu koja se smatra (izvan)bračnom stečevinom - u vašem slučaju to nije tako te biste svoja prava svakako trebali potraživati na sudu. Hvala Vam na odgovoru! Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.