Jump to content

podjela stana


anonimno

Preporučene objave

...ja se ispricavam ako nisam ovu temu smjela tu stavit...imam samo jedno pitanje,naime ja mama i tata zivimo u stanu od 70 kvadrata trenutno,ukratko receno stari je nakon 3 mozdana udara postao izrazito agresivna osoba,gubi razum polako tako da smo ja i mama odlucile pakovati stvari i prodavat stan da nas dvije mozemo normalno zivjeti da nejdem sad u detalje...njih dvoje zive zajedno vec 24 godine i na nju je prepisano pola stana a on iz prvog braka ima dvije kceri koje bi jedva cekale da se dokopaju i njene polovice stana...moje pitanje je dali se mojoj mami moze ikako oduzeti ta njena polovica,znam da postoji milijun tih caka i pravila u sudskoj praksi,ili mozemo bezbrizno spavati znajuci da cemo jednom moci zapoceti normalan zivot u svojih 35 kvadrata nakon sto se stan proda i dobijemo svoje? zahvaljujem! :-(

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko je već de facto polovica stana upisana na mamu, nema nikakvog spora. Mama ostaje vlasnica, sve dok i ako sama ne odluči prodati, darovati i slično svoju polovicu.

Pitanje je samo koliko će biti problema oko prodaje stana, tj. da li otac također želi prodati stan.

Ako ne želi, tada bi mogli pokrenuti postupak za razvrgnuće suvlasništva, te na taj nači8n ishoditi prodaju stana, ili isplatu od strane oca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija