Jump to content

Bolovanje zbog psihičkih problema


Drago_Gervais

Preporučene objave

Poštovani, 

Radim u jedinici lokalne samouprave na radnom mjestu koje zahtijeva posebnu zdravstvenu sposobnost. To znači da se taj posao ne može obavljati ukoliko bolujete od bilo kakvih kroničnih psihičkih ili drugih bolesti. Ja sam se tijekom obavljanja tog posla psihički razbolio i sad mi je, nažalost, potrebno bolovanje koje bi vrlo vjerojatno moglo potrajati i nekoliko mjeseci.

U slučaju da odem na bolovanje i da me nema dulje vrijeme, moj poslodavac bi mogao tražiti provjeru moje zdravstvene sposobnosti slanjem na ponovni liječnički pregled za radno mjesto na koje sam raspoređen. To je malo vjerojatno, ali je moguće, pogotovo znajući da živimo u korumpiranoj državi i da moj poslodavac teoretski protuzakonitim putem može doći do stvarnog razloga mog bolovanja.

U tom slučaju ja taj liječnički pregled ne bih mogao proći jer bolujem od kronične psihičke bolesti. Zanima me što bi se u tom slučaju dogodilo. Bih li tada bio stavljen na raspolaganje, nakon čega mogu dobiti i otkaz ili me poslodavac, s obzirom na to da sam bolestan, po zakonu mora rasporediti na drugo radno mjesto prikladno mom zdravstvenom stanju? 

Unaprijed svima zahvaljujem na odgovorima. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija