Jump to content

kako "funkcionira" teretovnica


arula

Preporučene objave

poštovanje,

molio bih za pomoć jer putem googlea ne mogu naći odgovor/objašnjenje na pitanje koje me zanima i zaista nisam kompetentan po ovakvim pitanjima.

ukratko objašnjavam situaciju : u zgradi su 4 stana - 2 vlasnika imaju 1/1 (od kojih sam jedan ja), 1 vlasnik 1/2 sa svojom kćeri koja tu ne živi, no dobila je udio 1/2 putem oporuke svog nedavno preminulog oca. četvrta vlasnica je naslijedila stan od svog pokojnog, nevjenčanog, muža, 1/1 na kojem je teret u iznosu XXXXX eura - pozajmica koju je dobila od muževe obitelji i koju je bila obavezna vratiti do 2011 (od 2004), što nije bio slučaj. tu obitelj ona, taj stan i taj novac "ne zanimaju" da se tako izrazim.

ono što mene zanima, je li moguće otkupiti teret na taj stan od obitelji njenog pokojnog muža i bih li time ja postao vlasnikom stana? bih li imao ikakvo pravo "nju izbaciti iz zgrade" ili nekaj sličnog?

 

unaprijed hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hvala na odgovoru!

da, taj dio mi je jasan, jer laički rečeno - da je vjerovnik vlasnik, onda bi on i bio upisan kao vlasnik a ne ta osoba koja tu živi i na koju je stan; nisam bio dovoljno precizan u pitanju.

dakle, budući da ona taj kredit nije vratila u ugovorno/zakonski predviđenom roku (sad teče već 12ta godina - kako sam i naveo, bila je obavezna to vratiti do 2011) - u slučaju kada bih ja (ili netko treći) taj kredit otkupio - bih li mogao dati nekakvi rok do kojeg mi ona novac treba vratiti pa ako ne, da se u tom slučaju upisujem kao vlasnik stana 1/1 i time mogu raditi sa stanom "kaj god hoću" u smislu da ga mogu prodati, nju deložirati i sl?

naslov teme zapravo govori sve, "kako funkcionira teretovnica", ako shvaćate što želim reći.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija