Jump to content

Ovrha - HRT


heldback

Preporučene objave

Pozdrav,

Imam sljedeću situaciju:

Radi neplaćenih HRT računa iz 2014 godine pokrenut je ovršni postupak, te je Općinski sud donio presudu 20.10.2017 gdje se zahtjeva izravna naplata novčane tražbine na temelju ovršne odluke suda.

Ono što me zanima je da li ovakva presuda odlazi u zastaru nakon 10 godina ili je neki drugi rok? FINA se naplatila sa mog računa prošli mjesec pa da znam imam li kakve osnove za žalbu.

Hvala unaprijed i lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Molim pomoć oko sljedećeg, a vezano za HRT pristojbu.

Mjesec i nešto dana nakon što je podmireno dugovanje za HRT pristojbu - stigao je prijedlog za ovrhu iz kojeg je vidljivo da je HRT podnio zahtjev za ovrhu par dana prije nego je dugovanje podmireno (o čemu pretplatnik nije bio obaviješten).

Navedeni dokumenta datiran je s krajem 12/2023, a stigao je na adresu u ponedjeljak (8.1.2024.g.) i na njemu su navedeni troškovi dugovanja za HRT pristojbu (koji su podmireni) kao i trošak od cca 50 EUR za javnog bilježnika i odvjetnika.

Je li pretplatnik obavezan podmiriti taj dodatni trošak od cca 50 EUR jer je dug podmiren, a HRT je propustio obavijestiti javnog bilježnika/odvjetnika o podmirenju duga?

Naime, ovako se čini da je pretplatnik dužan platiti te dodatne troškove za postupak koji se odvijao nakon što je dug podmiren.

Hvala. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija