Jump to content

Servis u iznajmljenom stanu za sustav grijanja


Tortolla31

Preporučene objave

Postovani,
Živim u podstanarskom stanu obiteljske kuće. Naime u stanu imam neki sustav grijanja koji zapravo uopće ne koristim već 3 godine kako ovdje živim, jer troši puno struje. Inače se grijem na klimu kada sam u stanu, jer su mi računi za struju onda manji. Ali sam sada ove godine odlučila da krenem koristit taj sustav grijanja povremeno. Vlasnik traži od mene da platim servis na tom sustavu za grijanje. Ništa nije u kvaru, jer meni u ugovoru stoji da samo ako ja napravim neku štetu nosim troškove, te isto tako da održavam stan. Dali u održavanje stana se uključuje da ja plaćam servisiranje aparata na kojima nije počinjena nikakva šteta? Nadam se da sam dobro objasnila situaciju.Lp
 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 40 minuta, Anaw je napisao:

Vlasnik traži od mene da platim servis na tom sustavu za grijanje.

Ukoliko je riječ o redovnom servisu nužnom za održavanje sustava grijanja u ispravnom stanju, to je obveza najmodavca (vlasnika stana). 

Ukoliko je servis nužan stoga jer vi sustav niste upotrebljavali 3 godine (bez obzira na financijsku opravdanost toga), serviser će biti taj koji će prilikom servisa utvrditi ima li zbog toga kakvih kvarova ili dodatnih zahvata koji su uzrokovani jedino i isključivo nepotrebom kroz 3 godine. Ukoliko toga ne bude, trošak ne tereti vas.

Nije jasno zbog čega je servis potreban sada te da li bi se sustav servisirao svake godine da ste ga redovito koristili? Naime, ukoliko bi se radilo o godišnjem servisu (nešto slično servisu bojlera) to svakako tereti najmoprimca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vlasnik je pokrenuo meni taj sustav grijanja, jer je trebalo ispustiti neki zrak i pritisak prije početka grijanja. Sustav radi nema kvarova. Ovo bi znači bilo riječ o redovnom servisu ispravnog aparata. Što znači ako sam dobro skužila trošak snosim ja. 🫣

Ali  on njega nije nikad servisirao od kako ga je postavio. Stan je dugo prije nas bio prazan. Jer mi je i sam rekao da ga nije servisirao već dugo. 

Imam još jedno pitanje,ali je vezano za postavljanje kamere iznutra u stanu? Dali smijem postaviti kameru u unutrašnjost stana u tom iznajmljenom stanu? Imam svoje male kućanske uredaje, te naravno druge vrijedne stvari. Kameru bi postavila jer je već u susjedstvu bilo pljački kuća. A često znam otići na duga putovanja. Dali bi bilo dobro staviti na ulazna vrata naljepnicu objekt je pod video nadzorom? 
 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija