Jump to content

Napad na automobil i vozača


Hrak

Preporučene objave

Ovako, vozio sam bicikl po nogostupu i jedan bezobrazni vozač mi se nije zaustavio i skoro me zgazio. Na to sam ja pobijesnio, prvo verbalno napao vozača (vikanje), a zatim mu bacio flašu s vodom i razbio mu staklo na autu. Vozač je pozvao policiju, policija mi je rekla kako će me prijaviti. Koji prekršaji/kaznena djela bi ovo mogli biti i koja me kazna očekuje. Inače sam mlađi punoljetnik (19 god) i student, pa kako ide s novčanom kaznom ako nemam prihode? Hoće li roditelji morati plaćati ili se mijenja radom za opće dobro? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vidim da za kazneno djelo uništavanja tuđe stvari idu do 2 godine zatvora. Postoji li stvarna vjerojatnost da završim u zatvoru za to ili će prije biti uvjetna?

 

Isto tako, jeli olakotna okolnost to što sam mlađi punoljetnik, prije nekažnjavan, imam zdravstvene i psihičke probleme, te je moje kazneno djelo isprovocirano vozačevim ponašanjem,

uređeno: od Hrak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Može li ići i obavezan tretman psihologa/psihijatra zbog problema kontrole impulsa?

I budući da za bicikl ne treba vozačka dozvola, može li se dobiti zabrana upravljanja biciklom ili obavezno polaženje nekog tečaja za bicikl? 

uređeno: od Hrak
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

I još jedno pitanje: Što točno znači niska pobuda? Jer za oštećenje tuđe stvari za koje me se tereti piše da je kazna do 2 god zatvora (koji po onom što se piše po forumu često bude i uvjetni), dok je ako je počinjena velika šteta ili ako je uništeno iz niskih pobuda zatvor može biti do 5 godina. Valjda se razbijanje u afektu jer me vozač naljutio svojim nedoličnim ponašanjem ne smatra niskom pobudom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija