Jump to content

Adaptacija i pucanje zidova


Ines_Inka

Preporučene objave

Poštovani,

novi sam stanar zgrade u Zagrebu iz 1930-ih, nema betonskih deka. Izvodi se adaptacija stana u stanu točno ispod mene. Dolje su rušili (navodno pregradni zid), no meni je popucao jako jedan zid i vrata u tom zidu više ne mogu zatvoriti jer se štok "naherio". Odmah sam obavijestila vlasnika tog stana i predstavnicu stanara (koja se ograđuje da je predstavnica?! Drugim riječima, neka se sama borim). Vlasnica stana dovela je sudskog vještaka za građevinu (koji je ujedno i firma koja obavlja adaptaciju tog stana), i koji mi je usmeno potvrdio da je sve u redu, da je normalno da se zgrada giba, da oni imaju sve potrebne dokumente, no ništa mi nije dano na uvid. Problem je što meni zidovi i dalje pucaju. Na tom dijelu stana, po svim zidovima mi se počinju pojavljivati sitne pukotine, dok su one prve sve veće. Budući da sam nova i ne poznajem ostale susjede, predstavnica mi je rekla da su se i drugi susjedi žalili na pukotine u zidovima, no nitko ništa... Vlasnica stana mi je obećala sanirati moju štetu. No problem je što mi se čini da taj dio stana i dalje propada, pa se bojim da se sve skupa ne uruši jednoga dana kod nekog i blažeg potresa.

Plan mi je zvoniti susjedima i raspitati se kakvo je stanje kod njih, no voljela bih barem imati nekakvo pravno znanje ili potvrdu što možemo uopće učiniti? Kako dovesti neovisnog statičara da provjeri stanje zgrade? Prijaviti adaptaciju inspekciji? A opet, s druge strane, ne želim stvarati probleme tim vlasnicima ni puhati na hladno... 

Hvala puno na čitanju i svakoj pomoći.

uređeno: od Ines_Inka
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija