Jump to content

napuštanje prometne nezgode


kazimir2022

Preporučene objave

Poštovani,

prilikom prometne nezgode s materijalnom štetom slijedom postupaka počinitelja koji je velikom brzinom u gradu  ( po procjeni udarca i odbijanja vozila s brzino vj. oko 80 - 100 km/h ) nastavio vožnju oko 30 m , zaustavio se i skrenuo ulijevo u jedna usjek od ceste koji nije bio vidljiv od mjesta udara. Nakon par minuta izletio je unazad sa dignutom stražnjom haubom i pobjegao dalje bez vraćanja na mjesto nezgode. Ja i svjedok smo to gledali. Nakon poziva policije koja je obavila postupak rečeno mi je da će se javiti kad ga pronađu. Prolaskom počinitelja snimile su ga kamere na dva mjesta, semaforima i benzinskoj pumpi gdje je izašao iz vozila. Ja sam osobnom istragom saznao podatke o počinitelju ali policija niti nakon službeno podnesenog zahtjeva za zapisnikom s prometne nisu odgovorili sve do 11.03.2023. koji sam dobio 2 dana nakon prijave Unutarnjoj kontroli , u Zgb. ali su kontrolu vršili u domicilnoj PU  i moj prigovor na moguće pogodovanje nisu uvažili. Izgovor im je bio da vozač nije htio priznati da je on vozio, pa je i iz druge županije a i nakon mjesec i pol su po pitanju na mail, odgovorili da se vrše izvidi i utvrđuje počinitelj, kao da nisu imali snimku i moglo je biti riješeno za nekoliko dana. 

Imam samo pitanje , da li redoslijed stavki počinjenih prekršaja:  prevelika brzina, oštećenje tuđeg vozila, dizanje haube s namjerom da se ne zapiše broj tablice, bijeg s mjesta nezgode, snimak počinitelja na kameri, i navod u zapisniku da su oštećenja na vozilu počinitelja do vršenja očevida popravljeni i u nastavku da je sa sudionicima obavljen razgovor NA MJESTU DOGAĐAJA - 

odgovara prekršajnoj prijavi ili se radi o ublažavanju posljedica za počinitelja:

" zbog izazivanja prometne nesreće, odnosno počinjenog prekršaja iz članka 46. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivog po članku 46. stavku 3.,

primjenom članka 293. stavka 1. istog Zakona, prekršaja iz članka 176. stavka 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivog po članku 176. stavku 5. istog Zakona, prekršaja iz članka 163. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kažnjivog po članku 163. stavku 8. istog Zakona i prekršaja iz članka 81. stavka 1. Zakona o sigurnosti prometa  na cestama kažnjivog po članku 81. stavku 3. istog Zakona vozaču ....-izdan je Obavezni prekršajni nalog klas....ur. br. " 

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija