Jump to content

Kaznena prijava za prijetnju smrću


Fiery

Preporučene objave

Lijep pozdrav

Zanima me informacija. Supruga bivša žena i maloljetni sin (14 god) terete da mu se on preko njegovog vikenda prijetio smrću a da sam ga ja istukla. Bili smo u policiji, dali izjave, rekli kako nismo ništa napravili, da nismo vidjeli neke ogrebotine za koje oni kažu da su prisutne. Mene su pustili a njega zadržali u pritvoru i trebao bi danas ići dati izjavu na državnom odvjetništvu. Jako me strah zbog supruga jer ne znam kakva je procedura. Djetetu se s naše strane nije ništa napravilo, on je nakon našeg vikenda pušten kod nje, kako ide svaki tjedan i nakon toga je izbio cijeli cirkus s prijavom. Odvjetnica kaže da bi mu mogli dati 30 dana pritvora. U policiji kažu da vjerojatno pritvora neće biti. Ja sam sluđena, na normabelu u 5. mj trudnoće. Ne znam šta da mislim, niti kriv ni dužan je završio u pritvoru. Molim savjet, što se može dalje desiti, koja je procedura. To je riječ protiv riječi. Ne znam kako naš sustav to gleda.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoguće je napamet reći, ali da, može biti pušten na slobodu ili može završiti u istrazi. Izjava djeteta je dokaz, a vjerojatno ima i medicinsku dokumentaciju o ozljedama. U prilog mu ide, bez obzira na izjavu djeteta, što ne žive zajedno, pa ga možda puste uz neku mjeru (zabranu pristupa). Na žalost, nema ti se što konkretnije reći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Drot13

Zapravo, dijete od 2. godine živi s ocem, od svoje 10. i samnom. Ona je ostala bez djeteta jer je nasilu prekinula njegovo liječenje dok je bio mali. S bivšom se suprug parniči već preko 10 godina zbog skrbništva. Nikada nismo bili prijavljivani policiji za bilo kakav oblik nasilja. Centru je ona pokušala prijaviti i mene, i njega i njegovu mamu (baku) s kojom je prije živio, nikada nisu ništa dokazali jer se nikada nije ništa desilo. Imaju sada kao dokaze i slike ali on je prije tih slika išao kod mame na viđanje prijepodne taj dan ga je ona popodne vodila centru, policiji i doktorici. E sad, sve je moguće i da je ogrebotine dobio nakon tog susreta. Ne znam, kod nas je bio ok. Danas sam saznala da su ga pustili a ne smije prići djetetu 30 dana, dao je izjavu i u državnom odvjetništvu. Protiv njega je pokrenut kazneni postupak a protiv mene prekršajni, ja nemam nikakvu mjeru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 2 minuta, drot13 je napisao:

Ok, bitno da je pušten van, a za dalje će morati uzeti odvjetnika. Djetetu ne smije prići, ali može otići u centar provjeriti gdje je dijete i kako će to dalje izgledati.

Naravno. Rekli su nam da je dijete kod mame tih 30 dana. Sad čekamo ta ročišta da vidimo šta će presuditi. Sad, ne znam šta tu očekivati. On je već otišao u centar na razgovor. Sve je neko čekanje.I ne znam koliko se djetetova izjava uzima u obzir?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija