Jump to content

Ugradnja lifta - većina


selendric88

Preporučene objave

Pozdrav, 

Zgrada ima 7 ulaza po 19 stanova. 2 ulaza(80posto tih ulaza želi lift,) ostalih 5 ulaza ne želi. Da li ta 2 ulaza moraju imati potpise od ostalih ulaza za ugradnjom. P.s. jedan je predstavnik stanara. 

Negdje Pise da svaki(7/7) ulaza mora imati 51+ potpisa, negdje da 51+ cijele zgrade s negdje da svaki ulaz je homogen i da nema veze sa drugima???

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako su se svi ulazi suglasno odvojili a što bi značilo da su o tome napravili međuvlasnički ugovor, otvorili vlastiti račun, izabrali svaki svog predstavnika (ili svi i dalje mogu imati istoga) tada svaki ulaz može o poslovima odlučivati samostalno, naravno u ovisnosti od posla ovisi i potrebna večina. U svakom drugom slučaju za odlučivanje o poslovima jednog ulaza potrebna je suglasnost cijele zgrade u ovisnosti od posla. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje je ima li u ulazu koji želi lift osoba smanjene pokretljivosti te na osnovu toga zakon određuje što se može i uz koju suglasnost. Dakle, za ugradnju lifta ili rampe na zajedničkim dijelovima zgrade, radi omogućavanja pristupačnosti i kretanja osobama smanjene pokretljivosti, suvlasniku smanjene pokretljivosti nije potrebna suglasnost ostalih suvlasnika. Radove suvlasnik može izvesti na vlastiti trošak, a na teret zajedničke pričuve samo uz suglasnost većine suvlasnika, tako da se time ne ugrozi mogućnost da se iz pričuve podmire potrebe redovitoga održavanja, te da te poboljšice ne idu suviše na štetu nadglasanih suvlasnika.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija