Jump to content

Pomoćne i jednostavne zgrade


aruho13

Preporučene objave

Zanima me ako investitor gradi pomoćnu zgradu,da li ta zgrada treba poštovati pravila o udaljenosti od međe,obavijestiti prvog susjeda te da li stambene jedinice od 50m2 spadaju pod pomoćne zgrade i zadnje kada se krene u gradnju takve građevine da li je potrebna ploča o izvođaču,investitoru itd te može li se graditi sa pločom na kojoj stoji da se radi o jednostavnoj građevini?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Susjed je napravio stambenu zgradu cca 50 kvadrata na 2 etaže na mjestima bliže od 1m od međe bez ikakve obavijesti mene kao prvog susjeda kada sam upitao što točno radi rekao je da pravi "kućicu" te izvjesio tablu o jednostavnim građevinama,nakon izlaska inspektora utvrđeno je da objekt po ničemu ne spada pod jednostavne građevine te da nakon isteka roka nije dostavio nikakve dozvole...2 mjeseca nakon sam zvao inspektora koji mi je rekao da je to u biti pomoćna zgrada i da bih ja trebao sam istražiti tko mu je dao i kakvu dozvolu!?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da ne bi...:-?

Prema definiciji Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama  „ pomoćna građevina je građevina koja se gradi na građevnoj čestici postojeće zgrade, odnosno na građevnoj čestici zgrade za koju postoji akt kojim se odobrava građenje, za potrebe te zgrade i to zgrada koja ima jednu etažu do 50 m² tlocrtne površine“, i za njeno građenje je potrebno izraditi glavni projekt, ishoditi potvrde glavnog projekta i prijaviti početak građenja prema propozicijama članka 131. Zakona o gradnji.

Sada građevinska inspekcija ima uvid u edozvolu i postupke koji se vode u edozvoli,  te je provjera navedenih koraka  posao građevinskog inspektora...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija