Jump to content

Zaplijenjena 3 računala radi istrage. dva nemaju veze s tim


l30n

Preporučene objave

Poštovanje,

Pretresom naše obiteljske kuće iz razloga što je moj otac gledao neprimjeren sadržaj preko interneta (nije ni znao da je zabranjen) 85 god demencija.

Dake oduzeto je njegovo računalo i njegov mobitel koji čak nije niti smartphone.

No problem je što su i meni oduzeta dva računala, a jedina poveznica im je što su na priključku intrneta koji se vodi pod mojim ocem, no računala su oduzeta kao da su njegova, tj ja nisam dobio nikakvav papir o oduzimanjima ta dva računala. Jedno od njih je poslovnio (učitelj), drugo je privatno, moje.

Jasno mi je da trebaju ispitati i moja dva računala jer suna istom priključku, ali ih razdvaja ip adresa i mac adresa, pa čak i router koji ima adresu moj 192,168,1,2    očev 192.168.1.1

te je jako lako razgraničiti kroz što je išao i kakav promet. Prošla su četiri mjeseca, a niti mom ocu niti meni ništa nije javljeno. 

Bojim se da će moja dva računala završiti ad acta u nekom podrumu i da ih nitko neće niti pogledati i znati zašto su tu ako uskoro nešto ne učinim, dali  na policiji ili državnom  odvjetništvu?

Moje pitanje je na koji način se mogu raspitati gdje se nalaze moja dva računala i kako doći do njih?  Ako policija nije utvrdila nikakav prekršajni ili krivični  sadržaj.

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedino se možeš raspitati na policiji ili u državnom odvjetništvu u kojoj je to fazi i što možeš očekivati.

Pretraga uređaja obično bude brzo obavljena, pa ako nije nađeno ništa sumnjivo, nema razloga da ih dalje drže, samo sad ovisi u kojoj je fazi postupak i tko odobrava vraćanje predmeta.

Uglavnom, morat ćeš otići i provjeriti. Prvo u policijsku postaju koja je postupala, pa ako su već proslijedili, onda na državno odvjetništvo (veća je vjerojatnost da je odluka na njima).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Što mislite da to pregrmim i idem preko institucije ili kao privatna osoba. 99,9 posto sam siguran da nisam pšočinio nikakvo nedjelo ili bilo što, poslovno računalo je na linuxu, a moje doma na oriinalnim poslovnim vinowsima, jer je to računalo za posao korišteno, koliko i hp laptop.

Možda bi to bio najbolji put, ali bi time zasigurno na oca priljepio etiketu koja je vrlo nepoželjna, no mogu se nadati, bar što se poslovnog računala tiče nekakvoj tajnosti ) tajnica) ravnateljica i to je to?

uređeno: od Borbena7
Nepotrebno ponavljanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Najveći je problem što su sva računala oduzeta kao da su oduzeta mom ocu, mene nije bilo doma. Pa neznam na koji način dokazati vlasništvo osim  pri raspitivanju nociti sa sobom originalne kutije video kartice i originalnu kutiju poslovnom računala,vezani su serijskim brojem, jedino što je računalo koje ima graf vrlo skupu kutija kupljena jakkko davno negdje 2016 i to preko njuškala i slično, procesor isto tako, osim napajanja i grafičke kartice. 

Ma nek mi vrate samo video karticu i poslovni laptop i ja sretan ko dijete koje misli da postoji djed mraz!

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nekako mi se čini da ako poslovno računalo ne uspijem iskamčiti za nekih 20 do 30 dana, morat ću ga prijaviti zbog popisa inventara. Tamo gdje je i zašto, Ustvari sam vas zato i pitao savjet kako sam do toga.

Nije mi baš jasno otuk policiji pravo uzeti poslovno računalo koje se vidi po naljepnicama da nije očevo " ima naljepnica doniranja eu".

 

uređeno: od l30n
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija