Jump to content

Kako do fotografija oštećenja vozila sa policijskog očevida?


Legalist1

Preporučene objave

Podnio sam kaznenu prijavu policiji zbog oštećenja farova na mom vozilu, a nepoznati počinitelj je osumnjičen za isto. U tom procesu, policijski službenici su dokumentirali oštećenja fotografijama.

Nakon što je osiguranje odbilo priznati štetu po kasko osiguranju, tvrdeći da su puknuća farova rezultat eksploatacije, naprezanja materijala i istrošenosti, odlučio sam uložiti prigovor na tu odluku i zatražiti stručnu pomoć.

Vozilo je marke Mercedes, staro 6 godina, nikada nije bilo u sudaru, opremljeno je originalnim tvorničkim farovima. Teško je povjerovati da su puknuli iz razloga koje navodi osiguranje.

Kako bih imao dokaze kod pisanja prigovora, zatražio sam fotografije sa očevida od policije, međutim, policija mi je odbila dati fotografije, tvrdeći da ih ne izdaju oštećenicima tijekom trajanja istrage.

Molim vas da mi pružite informacije o tome kako mogu doći do tih fotografija sa očevida koje su mi potrebne za prigovor i eventualne daljnje korake, uključujući i mogući sudski spor.

Unaprijed zahvaljujem na vašem odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Ako se radi o prekršajnom predmetu imate pravo i možete se obratiti policiji, jer sukladno Prekršajnom zakonu imate pravo uvida u spis a to podrazumjeva i kopiranje dukumenata, fotografija. Ukoliko predmet nije pravomoćan fotografije možete to zatražiti od Prekršajnog suda. Ukoliko se radi o kaznenom predmetu, možete se obratiti državnom odvjetništvu. U svakom slučaju, možete doći do spornih fotografija. Nadam se da sam bio dovoljno jasan da znate kome se trebate obratiti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija