Jump to content

Predugovor o kupoprodaji nekretnine


Jasna1956

Preporučene objave

Postovani!

Molim za pojasnjenje, rijec je o prodaji kuce i moguci kupac zbog realizacije kredita u banci trazi da ucinimo.predugovor o kupoprodaji (uz ostalu dokumentaciju o kuci).

Da li ce njemu banka odobriti dovoljnu kolicinu novca za kupnju mora u procjenu doci procjenjitelj nekretnine.

Kupac i ja kao prodavatelj slozili smo se da ne uzimamo financijski predujam.

Ali ja se jos uvijek kolebam bih li prodala ili ne.

Ukoliko sklopimo predugovor o prodaji a ja se ipak ne odlucim prodati imam li kakove pravne posljedice ili samo ponistimo taj predugovor.,obzirom.da nisam uzela predujam.

 

Hvala za odgovor

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 7 sati , Jasna1956 je napisao:

Ukoliko sklopimo predugovor o prodaji a ja se ipak ne odlucim prodati imam li kakove pravne posljedice ili samo ponistimo taj predugovor.

Predugovor je obveznopravni ugovor kojim se preuzima obveza sklapanja glavnog kupoprodajnog ugovora do određenog datuma te se u predugovoru utvrđuju bitni sastojci glavnog ugovora, što je u ovom slučaju predmet kupoprodaje i kupoprodajna cijena. Ukoliko jedna strana ne ispuni svoju obavezu iz predugovora, odnosno ne sklopi u određenom roku glavni ugovor, druga strana može podnijeti tužbu sudu. Sud će naložiti stranci sklapanje glavnog ugovora u određenom roku. Ukoliko tuženi ne postupi po nalogu suda, sudska će presuda, koja mora sadržavati sve bitne sastojke i glavni sadržaj konačnog ugovora, nadomjestiti glavni ugovor.

Zakon o obveznim odnosima propisuje da se sklapanje glavnog ugovora može zahtijevati u roku od šest mjeseci od isteka roka predviđenog za njegovo sklapanje, a ako taj rok nije predviđen, onda od dana kad je prema naravi posla i okolnostima ugovor trebao biti sklopljen. U slučaju da se konačni ugovor ne sklopi u predviđenom roku, a tužitelj nije podnio tužbu na ispunjenje predugovora u predviđenom roku, prestaje pravo na sklapanje glavnog ugovora s obzirom na to da je rok prekluzivne naravi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija