Jump to content

Dogovor oko spora


artus

Preporučene objave

prije 3 sati , artus je napisao:

Druga strana i ja željeli bi iznaći riješenje u našemu sporu, međutim njezin odvjetnik takovu mogučnost osporava na način kako ta opcija nije moguća mimo njegovog posredovanja. Ne razumijem zašto. Hvala

Ovisi u kojem smislu misli. Logično da odvjetnik ne želi da mu se stranka nagađa bez njegovog sudjelovanja jer želi imati sadržaj pod kontrolom da se stranka negdje ne zezne

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Svaka stranka uvijek može (ako to želi) pregovarati i bez odvjetnika. Ako ste suglasni oko toga da se nekako nagodite, ali vam treba pomoć oko toga, ne bi bilo loše da razmislite o postupku medijacije. Prvi korak, odnosno suglasnost oko toga da želite postići nekakvu nagodbu, već imate. 

Medijaciju možete voditi neovisno o tijeku parničnog postupka. Dakle, bez obzira što je postupak pred sudom već u tijeku, možete sporazumno podnijeti prijedlog za medijaciju Hrvatskoj udruzi za medijaciju ili nekoj drugoj takvoj ustanovi. U postupku medijacije medijator ne sudi i ne predlaže svoje rješenje vašeg problema, već vas navodi da sami uspijete postići nagodbu. 

U takvom postupku može sudjelovati i odvjetnik kao pravni savjetnik stranke, ali je bitno da u tom postupku stranke sudjeluju i osobno. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija