Jump to content

HEP Toplinarstvo- upis na nekretninu a dug davno isplaćen


Flygirl

Preporučene objave

Poštovani, na e-građanima sam našla mail obavijest o sudskom predmetu - upis zasnivanja založnog prava na nekretnini radi osiguranja dugovanja prema HEP Toplinarstvu, za ovrhu iz 2011. koja je u cijelosti podmirena putem naplate na Fini.  U osobnoj arhivi imam i originalnu ovrhu i specifikaciju naplate iz Fine iz koje je razvidno da je ovrha zaprimljena u Finu na postupanje 30.3.2012. i u cijelosti naplaćena zaključno s 2.1.2013., zajedno s kamatama, troškovima i naknadom Fine. 

Ovrha na koju vežu osiguranje je Ovrv-XXXX/11, rješenje JB 21.6.2011. pravomoćna 20.7. 2011. U obrazloženju zahtjeva za osiguranje navodi se  da ovrha nije u cijelosti podmirena, odnosno da nisu podmirene kamate i troškovi u ukupnom iznosu 84,69 eura  ("radi naplate novčane tražbine u iznosu od 84,69 eur, na ime obračunatih zateznih kamata na podmireni iznos glavnice i troška ovršnog postupka"). Plus traži se podmirenje troška postupka osiguranja u iznosu 89,05 eura. Rješenje o upisu na nekretninu još nisam dobila na ruke, datum na rješenju je 27.2.2024. 

Ako je ovrha u cijelosti isplaćena preko Fine, kako onda može postojati otvoreno dugovanje za kamate i troškove ovršnog postupka? Kako trebam postupiti u ovom slučaju? U prilozima sudskom predmetu (zahtjevu za određivanje upisa založnog prava) nema specifikacije dugovanja, priložena je samo navedena ovrha iz 2011. 

Unaprijed hvala na odgovoru! 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija