Jump to content

Prijava državnom inspektoratu za rad na crno


nmt

Preporučene objave

Poštovani,

zanima me kako se obraniti od optužbe za rad na crno od strane državnog inspektorata.

Naime, dobio sam poziv na ispitivanje kod državnog inspektorata u postupku inspekcijskog nadzora radi reklamiranja neregistrirane djelatnosti koju su oni utvrdili pregledom oglasa na Facebooku nedavno.

Htio bih se braniti iskazom da sam navedeni oglas stavio radi ispitivanja tržišta (lažni oglas) kako bih u budućnosti mogao znati ima li ili nema interesa za djelatnost i poslove koji me zanimaju i u kojima bih htio osnovati mogući budući obrt/tvrtku.

 

Zanima me vaše mišljenje o tom načinu obrane ili što biste mi savjetovali kao budućem poslodavcu da nekako ublažim ovaj proces.

 

Nisu me uhvatili da radim nelegalno, tj. na terenu, nego su samo našli moj oglas na Facebooku i nazvao me državni inspektor i pitao radim li tu djelatnost, na što sam rekao da radim i pitao imam li registrirani obrt/tvrtku za to, a ja više ni sam nisam siguran što sam mu odgovorio radi straha i ne znam je li snimao razgovor i čime me može teretiti.

 

Hvala vam unaprijed na svakom savjetu i ako treba nešto dodatno pojasniti, pitajte molim. Imam malo manje od dva tjedna da dam iskaz pred inspektoratom.

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija