Jump to content

Još jedna kuća bez uporabne dozvole


maaar

Preporučene objave

Pozdrav,

kuća se nalazi malo izvan sela u Gorskom Kotaru, postoji građevinska dozvola iz 1968. u kojoj se parcela ustupa prvom vlasniku kuće ukoliko krene u gradnju unutar dvije godine. 1970. je kuća izgrađena i postoji potvrda o izvršenju unutrašnje kontrole objekta u smislu čl. 42 osnovnog zakona o investicionoj izgradnji.

U inicijalnoj građevinskoj postoji nacrt osnove temelja, bočnog pročelja i jedan presjek a kuća koja je izgrađena u stvarnosti je zbog konfiguracije terena (kamen je), malo drukčija, ali gabariti i smještaj građevine u skladu su s Odobrenju za gradnju (koji je izdan za projekt s nacrtima kao sastavnim dijelom tog projekta na temelju kojeg je dobiveno Odobrenje).

Kuća nema uporabnu dozvolu. Ima kućni broj, spojena na vodovodnu i strujnu mrežu.

Mene zanima kako dobiti uporabnu dozvolu da bi mogla rentati kuću i da ju obnovim.

I ovo je možda blesavo pitanje, ali ako u svim zakonima koje sam pročitala piše da je građevinska dozvola pravomoćna ukoliko se unutar tri godine pristupi gradnji - a u slučaju ove kuće se pristupilo, a ne postoji rok u kojem valjanost te građevinske dozvole ističe (molim vas, ispravite me jer vjerojatno griješim) - da li ja mogu ići na izmjenu građevinske dozvole i izraditi novi glavni projekt i ostale?

Ako ne, koje su druge opcije?  Da se obratim Odjelu za komunalni sustav, prostorno planiranje i urbanizam tog grada sa svim papirima koje imam?

Hvala svima!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija