Jump to content

Strana radnica - rad bez prijave


Tortolla31

Preporučene objave

Poštovani,

Pitanje se tiče žene (supruge iz Indije) od mojeg kolege s posla. Našla je posao u hrvatskoj u restoranu gdje je bila potpisala ugovor, vlasnik joj je davao pola plaće na ruke i s tim da je i inače stalno kasnio sa plaćanjem, te ga je stalno preko poruka bila pitala kad će plaća. Nakon nekog vremena poslao ju je kod svojeg kako je on rekao poslovnog partera u restoran da radi u kuhinji kako bi naučila kuhati hrvatska jela, to je trebalo biti privremeno,sada je to već mjesec dana. Prilikom kako su oni to nazvali praksom u drugom restoranu, nije potpisala ništa da će tamo biti na zamjenu.  Restoran u koji je prvotno došla raditi vlasnik je zatvorio, te joj je rekao da će se vratiti kada on otvori novi restoran na istoj lokaciji dok se ona uči kod poslovnog partnera. Dali je ona trebala barem imati neki ankes ugovora da je na ispomoći u drugom restoranu? Prije dva dana su joj dali neki papir da potpiše ali ne zna što je potpisala, jer je sve bilo na HR,te isto tako nije dobila nikakvu kopiju. 

Razlog zašto mislimo da nije prijavljena, jer je išla kod zubara te su joj rekli da nema zdravstveno osiguranje? Dali to znači da ona nije već nekih mjesec dana prijavljena te da ju drže na crno u restoranu? Kako još može provjeriti dali je prijavljena, prepdostavljam upitom od strane mirovinskog?

Molim pomoć, te savjete što učiniti. 

uređeno: od Borbena7
Naslov
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • Borbena7 je promijenio naziv u Strana radnica - rad bez prijave

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija