Jump to content

Naknada odvjetniku


Sandrina123

Preporučene objave

Pozdrav,

potpisala sam punomoć odvjetniku za prodaju zemlje. Budući da ima više suvlasnika, od nas 7 samo nas je troje potpisalo kod istog odvjetnika. U međuvremenu smo odlučili da prije prodaje treba podijeliti zemlju, pa smo odlučili napraviti Sporazum o diobi koji na kraju nije potpisan od svih suvlasnika i nije izrealiziran. Jedan od suvlasnika je našao kupca preko agencije i budući da je zemlja u Dalmaciji, složili smo se kupoprodajni ugovor radi odvjetnik koji je tamo najbliži. Svi smo mu dali punomoć i sve je riješeno. Ja sam se ovom prvo odvjeniku uredno javljala sa novostima oko prodaje i bili smo u kontaktu. Dogovor je bio da kada se sve riješi nas dvoje sjednemo i riješimo plaćanje. Da bi ja neki dan dobila od njega poruku u kojoj on traži iznos svojih troškova po tarifi od 1,5% od ukupnog iznosa ( znači ukupni iznos nije sjeo na moj račun nego samo dio, 7 je suvlasnika ). Sporazum o diobi kojeg je pisao nije ostvaren. Budući da u poruci nudi pregovore o pola iznosa ( cca 4000€ ) mene zanima koja je tarifa za plaćanje izrade Sporazuma o diobi, jer to mu svakako moram platiti. ZA drugo ne vidim osnove, i spomenuo je pokretanje prisilne naplate ako se ne dogovorimo. Zanima me koja su moja prava ovdje a sa kojim pravima raspolaže odvjetnik. Unaprijed hvala na odgovoru. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 15 sati , Sandrina123 je napisao:

Slazem se. Pitanje je samo na kakvu naknadu, to je sporno cijelo vrijeme. Od 7 suvlasnika, samo je troje potpisalo kod njega prvu punomoc na temelju koje je odradjen Sporazum o diobi. Koji nije potpisan. I kolika je naknada koju bi trebao dobiti, ako mi to mozete reci. Hvala.

  Nema veze koliko je suvlasnika potpisalo, svejedno ste mu dali da napravi Sporazum iako mu ostali nisu potpisali punomoc, dakle ima pravo na cijelu naknadu jer je obavio posao.

Na čemu temeljite stav da znate kako cijena nije ista kao za kupoprodajni ugovor? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Cijena sastavljanja tog sporazuma se određuje prema vrijednosti cjelokupne imovine sadržane u tom sporazumu (dakle isto kao i za kupoprodajni ugovor), tako da je to jako teško na slijepo napisati. 

Ako ste s odvjetnikom sklopili nekakav ugovor o pravnom savjetovanju i zastupanju, moguće da ste dogovorili neku drugu cijenu, koju morate platiti jer je sporazum sastavio, neovisno o tome što ga na kraju niste potpisali. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija