Jump to content

Prava nakon ne produljenja ugovora na određeno


flux

Preporučene objave

Pozdrav, ugovor na određeno mi ističe krajem 4. mjeseca, firma će vrlo vjerovatno htjeti produžiti, ali ja ne. Početkom 4. mjeseca mi je prošlo 6 mjeseci u firmi pa me zanima kako funkcionira godišnji odmor, pošto bi već trebao imati pravo na puni godišnji, mora li mi firma isplatiti cijeli godišnji ili postoji nekakva mogućnost da mi produlje ugovor samo za vrijeme trajanja godišnjeg dok to ne iskoristim ili je neka treća solucija? Pripremam se za razgovor sa nadređenima da neću htjeti produžiti ugovor, pa da znam na što da se spremim i da se upoznam sa svojim pravima, da me ne bi prevarili s obzirom da mi je ovo prvi posao. Hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...
Dana 10. 04. 2024. u 7:30, Borbena7 je napisao:

Ili ćete iskoristiti dane godišnjeg odmora do isteka ugovora ili će Vam isplatiti neiskorišteni godišnji odmor po isteku ugovora.

Da firma se složila da mi isplati preostale dane, ali su mi izračunali 14 dana godišnjeg, iako mi je 6 mjeseci neprekidnog rada kod njih prošlo početkom 4. mjeseca i trebao bi mi pripasti puni godišnji. Čitao sam u ZORu da ukoliko radniku prestaje radni odnos da u toj godini ima pravo samo na razmjerni dio godišnjeg odmora pa me zanima odnosi li se to i na ovo i jesam li ja to dobro protumačio ili su mi krivo izračunali?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija