Jump to content

Ugovor o kupoprodaji poljoprivrednog zemljišta


piwapi2676

Preporučene objave

Htio bi kupiti poljoprivredno zemljište koje se nalazi do moje kuće. Isto sam provjerio u zemljišnim knjigama i sve je čisto što se vlasničke strane tiče te nema nikakvog tereta na parceli. Pošto nikada do sada nisam imao doticaj sa kupnjom zemljišta, pitanja koja me muče i na koja bi volio imati odgovor su:

1. Da li u Narodnim Novinama postoji neki tip ugovora za kupoprodaju zemljišta kao npr. za kupoprodaju vozila?

2. Da li se ugovor za kupoprodaju zemljišta može sastaviti na računalu, isprintati, potpisati i ovjeriti kod javnog bilježnika i to prema primjeru korisnika "Nukleus" u ovoj temi :

3. U ugovor treba unosit podatke iz zemljišne knjige, a ne iz katastra - za parcelu koju bi htio kupiti postoje razlike u veličini (cca 350 m2) između zem. knjige i katastra?

4. Kada potpišemo i ovjerimo ugovor kod javnog bilježnika, što dalje? 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ajmo redom:

1) Prvo tražite od prodavatelja da uskladi stanje u katastru i gruntovnici da dobijete čisto stanje prije nego što kupite nekretninu. Ovako kako stvari stoje, porez vas može koštati više zbog toga što nije usklađeno stanje s onim na terenu.

2) U NN ima za kupiti ugovor o kupoprodaji nekretnine, ali ne bi vam to preporučio. Radije platite odvjetnika da vam složi ugovor pa ako šta bude kasnije s tim zemljištem da ste bolje zaštićeni nego s tim ugovorom.

3) Koliko znam možete isprintati taj ugovor, ali pogledajte šta sam naveo pod brojem 2.

4) Nakon što se potpiše ugovor, bilježnik šalje ugovor u gruntovnicu na provedbu vlasništva. Gruntovnica će poslati katastru prijedlog za promjenu posjednika u katastru kad dođe do promjene vlasništva. I za kraj, bilježnik vrši prijavu poreza na promet nekretnina koje će vam doći kući.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija