Jump to content

Kokain


bos33

Preporučene objave

Pozdrav svima,

naime 27.4.2024. prilikom noćnog izlaska ispred kluba sam pokušao konzumirati kokain, ali mojoj namjeri prekinuli su me inspektori u civilu. Dobrovoljno sam predao paketić težine 1,01g te sam u policijskoj postaji dobio prekršajni nalog sa kaznom u visinu od 663€, da napomenem nisu me testirali, bili su jako susretljivi te razumni. Rekao sam da ću platiti odmah kaznu i da neću slati prigovor na prekršajni nalog.

Naime, student sam građevine, uskoro završavam fakultet i počinjem graditi karijeru. Zanima hoće li me ovaj prekršaj pratiti kroz karijeru prilikom apliciranja za posao i ostale natječaje koje se provode u struci te hoću li imati problema prilikom prelaska državne granice, obzirom da često putujem, te hoću li možda dobiti neki poziv za komore ili institucije za odvikavanje te hoce li to biti vidljivo u nekim ostalim spisima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, drot13 je napisao:

Policajcima na granici će biti trajno vidljivo, a nije bitno za školovanje niti posao.

Jedino ako ćeš raditi na mjestu za koje je potrebna sigurnosna provjera, ali ni tu neće biti problem ako je riječ o jednokratnom događaju.

U biti, na granici me mogu češće stavljati sa strane i provjeravati? Nadam se da neće navoditi razlog zašto to rade, jer ne bih volio da saputnici znaju za ovaj moj nesretni događaj, koji mi je škola do kraja života.

I zanima me smije li neko iz postaje dodatno češljati po ovom slučaju jer je otac dobar s jednim od inspektora, a ne bih nikako bilo dobro da sazna za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat, bos33 je napisao:

U biti, na granici me mogu češće stavljati sa strane i provjeravati? Nadam se da neće navoditi razlog zašto to rade, jer ne bih volio da saputnici znaju za ovaj moj nesretni događaj, koji mi je škola do kraja života.

I zanima me smije li neko iz postaje dodatno češljati po ovom slučaju jer je otac dobar s jednim od inspektora, a ne bih nikako bilo dobro da sazna za to.

Što se tiče prvog djela, da, mogu te češće staviti sa strane radi provjere, ali ne brini, nitko od policajaca neće spomenuti taj događaj pred drugima (ne govori se o tome na sav glas).

 

Vezano za drugi dio pitanja, pričekaj odgovor iskusnijih u ovom području.

 

Sretno!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala puno drot13 i Slyder. Sada sam malo mirniji. Čitavu noć imam neprospavanu zbog tog nemilog događaja. Dobra škola za ubuduće da se ne petljam oko takvih stvari i da zbog malo zabave zapečatim sebe etiketom narkića, a to nisam.

Još jednom hvala i veliki pozdrav za obojicu!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Izgleda da je procurila informacija o mom nesretnom događaju. Pozvala me je žena na razgovor koja živi s mojim ocem.

Naime situacija je sljedeća, ona radi zajedno sa suprogom od inspektora s kojim je moj otac dobar. 
Imate li neki savjet kako da se postavim u ovoj situaciji?

Nije mi ništa konkretno rekla preko poruka već je naglasila da se vidimo i da popričamo o nečemu čemu neće otac biti naznočan.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Bos33,

Ja ti nemam za dati neki savjet na pravnoj osnovi, već samo ponuditi razumijevanje na koje ćeš i inače često nailaziti u svom životu.

Pa što onda. Nema se tu što skrivati. Pokušao si, uhvatili su te – i ako si to na pravi način prihvatio, to je dobra životna škola (i u sličnim situacijama ubuduće). Tako shvati taj svoj nemili događaj, jer koliki se tvoji sugrađani  masovno i dalje truju prakticirajući snifanje kokaina (barem sudeći po analizi otpadnih voda). 

Znaš kako se kaže – da se iz svoje kože ne može. Stoga prihvati sastanak, te s obzirom na obećanje da tvoj otac neće biti tom razgovoru prisutan, procjeni da li ti se i koliko iskrenost isplati budući da ti najbolje poznaješ njen karakter i način reagiranja. Ipak, nakon što je ta informacija "procurila" (a nije smjela), preporučujem iskren pristup, jer je iskrenost mač koji često puta efikasno reže negativnu dimenziju postupka.

Svatko ima neku životnu situaciju na koju nije baš preponosan i koju bi najradije zaboravio... Nisi ni ti uzuzetak. Izvini što ti se ne obraćam sa vi, kao inače prema svima, jer su moja djeca prilično starija od tebe, i gledam te (bolje rečeno čitam) kako se mučiš s problemom s kojim ne možeš izaći na kraj - umjesto da ga odgrizeš, prožvačeš, pa ispljuneš jer je gorkog okusa... OK, to žvakanje može potrajati - ali na kraju ga ipak ispljuni. 

I kreneš dalje sa spoznajom da se živim ljudima svašta može dogoditi u životu. A ako je to najveće zlo koje te je moglo snaći, prihvati ga i njegove posljedice. 

Jednog dana ćeš se smijati ovoj epizodi iz svojih studentskih dana, a koja te trenutno pritišće poput mlinskog kamena i ne da ti spavati :palac:

I, sretno (na sastanku sa ženom koja živi s tvojim ocem).

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Antuntun56,

hvala Vam puno na riječima utjehe i podrške. Razgovor je prošao solidno, mislim iz svoje kože se trenutno ne može pobjeći. Dogovrio sam se da mu priznamo u četvrtak sve, kako je i da ne mogu skrivati, jer stanujem u maloj sredini gdje se svaka informacija sazna odmah. Policajci koji su joj prenijeli su svjesni da nisu to smjeli reći i zamolili je da mi ne otkrije njihov identitet, jer su radili van Zakona, ali za moje dobro, što shvaćam u nekom trenutku. Preostaje mi da kažem ocu kako jeste i nadam se što blažoj reakciji, jer ima problem s tlakom, ali u današnjem razgovoru pitao me je da li je sve u redu, jer evidentno i očigledno je po mom ponašanju i izrazu lica da nešto ne štima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav, samo da se javim, priznao sam ocu kako i što se desilo. Rekao sam mu da je to izolirani slučaj i izlet. Reakcija kao reakcija roditelja, šok i nevjerica, malo ljutnje, a poslje uz razgovor smo rešili sve i postigli neki dogovor. Naravno, neke određene sankcije u vidu financija i sličnih stvari će postojati, ali sve se da ispraviti, povjerenje je malo poljuljano, ali i ono će se vremenom vratiti. Hvala svima sa foruma što su bili uz mene i dali mi potrebne informacije i podršku kad mi je bilo najpotrebnije.

I jedan savjet za sve koji čitaju ovo, a konzumenti su ,da ako nisu zaglavili da batale to, jer kada tad će pasti,kazna kao kazna nije problem, ali kad vidite razočarenje u njihovim očima to je najveća kazna.

Lp pozdrav svima još jednom i veliko hvala!

Bos33

uređeno: od bos33
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija