Jump to content

Građevinska dozvola za nadogradnju


viktoria

Preporučene objave

Molila bih nekoga za odgovor! Da li je za proširenje stambenog prostora potrebna građevna dozvola?Riječ je o obiteljskoj katnici sa građevnom dozvolom ( bez uporabne dozvole ).Želimo u prizemlju kuće postojeću terasu zatvoriti kako bi djelomično proširili stambeni prostor, a djelomično dobili prostor -spremište.Taj ukupni zamišljeni prostor bio bi veličine cca 40-50m2 a visinom do 3 m.Unaprijed hvala na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Draga Mirna, puno hvala na brzom odgovoru.Malo sam razočarana jer sam se potajno nadala da bi se taj prošireni dio možda mogao prikazati kao pomoćna građevina tim više što bi bio u gabaritima koji nužno ne podliježu papirologiji.No šta je, tu je!Da li mi još možda znate reći kako se naplačuje građevna.Kako ili koliko po m2? Znam da se je to nešto mijenjalo u zadnje vrijeme, odnosno otkad smo mi trebali za izgradnju kuće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ukoliko se radi o obiteljskoj kući, upravna pristojba je uvijek 800 kn. Ako je objekt veći, tj. ako izlazi iz definicije obiteljske kuće, pristojba se računa 50 promila od umnoška novodobivene bruto površine i etalonske cijene građenja ( 5.246,62 kn). Što bi, u Vašem slučaju, iznosilo puno manje. Osim pristojbe, prije izdavanja građevinske dužni ste platiti komunalni i vodni doprinos, lokalnoj samoupravi, odnosno Hrvatskim vodama. To će Vam također računati samo za razliku u površini pa neće ispasti strašno...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija