Jump to content

Ukidanje privremene mjere


Petra_0811

Preporučene objave

Pozdrav,

Molim vas savjet kome se obratiti za pomoć u slučaju kada otac ne poštuje sudsku odluku?

Početkom godine je donesena privremena mjera kojom je dijete otišlo živjeti kod oca.

Žalbom na privremenu mjeru predmet je ustupljen na županijski sud koji je prijedlog za određivanje privremene mjere odacio kao neosnovan.

Mjesec dana je prošlo dok je općinski sud zaprimio rješenje.  Kontakirala sam oca za dogovor o preuzimanju djete s obzirom da je privremena mjera ukinuta, no otac ne želi predati dijete jer smatra da nije u interesu djeteta da se vraća majci kada ima još mjesec i pola do kraja školske godine. Na ročištu koje je bilo prošli tjedan otac je izjavio isto, no s obzirom da se nije pojavio nitko iz Centra Sud je zatržio njihovo mišljenje s obzirom na promjenjene okolnosti te taj dan nije donesena nikakva odluka ni nikakvo rješenje koje se odnosi na odluku s kime će dijete stanovati. Otac i dalje ne želi predati dijete, a novo ročište je zakazano tek za tri tjedna.

Valja napomenuti da živimo u različitim županijama te me zanima da li je i dalje nadležan centar iz mjesta u kojem ja živim (i gdje je dijete živjelo prije donošenje privremene mjere), ili se je sada promjenila nadležnost Centara, te je nadležan Centar iz mjesta u kojem se dijete sada nalazi ? (U dosadašnjem sudskom procesu Centar u mome mjestu je provodio razgovor sa mnom, dok je Centar u mjestu oca provodio razgovor s ocem, te je Centar u mom mjestu donio prijedlog s kime će djete privremeno stanovati).

S obzirom da nema više privremene mjere, a otac dozvoljava viđenja djeteta isključivo u dane koje on sam odluči, nanosi štetu najviše djetetu, a onda i našem odnosu.

Da li je Centar taj koji odlučuje o sudbini i da li do njegovog očitovanja nema radnji koji se mogu poduzeti kako bi se djetete vratilo kući?

Hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Otac je pokrenuo postupak promjene odluke s kime će dijete stanovati s prijedlogom za određivanje privremene mjere do okončanja postupka. 

Tijekom postupka je donesena privremena mjera, županijski sud je donio rješenje "r i j e š i o j e Odbija se kao neosnovan prijedlog za izdavanje privremene mjere koja glasi: .......", na kraju rješenje je još navedno 22. "Slijedom iznesenog valjalo je u skladu s odredbom iz članka 373. stavak 3. ZPP-a žalbu 1. protivnice osiguranja usvojiti te pobijanu odluku preinačiti i odlučiti kao u izreci."

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To razumijem, ali otac se ne želi pridržavati iste, te me zanima što mogu u tome slučaju ja učiniti?

Otac se ponaša kao da je i dalje privremena mjera na snazi, a Centar se ne očituje na promijenjene okolnosti, Sud je upoznat sa svime, te čeka očitovanje Centra. 

U međuvremenu vrijeme prolazi te ovisim o očevoj dobroj volji kada će mi i da li će mi dopustiti da vidim dijete. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija